Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ukradl oděvy a z prodejny odešel

LIBEREC - Na policejní služebně skončil 23letý mladík, který ukradl oděvy v obchodě Jeans Schop v Globusu. I přesto, že zboží pronesl ve speciálně upravené tašce, zadrželi ho pracovníci ostrahy. Mladík z Českolipska čelí podezření z krádeže. 

V sobotu večer skončil na policejní služebně na Vápence 23letý mladý muž z České Lípy.
Mladý muž navštívil v sobotu večer prodejnu Jeans Shop v obchodním centru v Sousedské ulici, a to s již přesně vymyšleným záměrem. Odcizit zde oblečení a pronést ven bez zaplacení. Do prodejny přišel se zavazadlem, které měl již předem speciálně upravené tak, aby i přes kódové označení oděvů nebudil pozornost při procházení bezpečnostním rámem.

Do takto upravené tašky si pak mezi regály skládal do jejích útrob různé značkové oblečení, zejména trička. Pak z prodejny odešel, a to aniž by vzbudil pozornost při průchodu bezpečnostním rámem. Ale i tak mu to nebylo platné. Neušel totiž pozornosti pracovníka bezpečnostní agentury, a ten jej také, již mimo prodejnu, zadržel.

Ihned byla na místo přivolána policejní hlídka, a poté, co bylo zboží mladému muži odebráno a vráceno zpět do prodejny, putoval na policejní oddělení. Tam také policisté zjistili, že se jedná o muže, který byl již v  minulosti trestán za majetkové delikty Konkrétně jej soudil semilský soud, který rozhodl o podmínečném trestu odnětí svobody na osm měsíců se zkušební dobou do roku 2014, a dále mu stejný soud zakázal pobyt na území okresu Semily. Z trestu se zadržený mladík zřejmě moc nepoučil. Nebyl sice zadržen na Semilsku, nicméně v podmínce se dopustil další trestné činnosti, a z toho důvodu - i když hodnota odcizených věcí činila přes dva tisíce korun - bylo mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sděleno podezření z přečinu krádeže. Muže tak v nejbližší době čeká další trest.

________________________________________________________________

Podobný případ řešili policisté i v pátek dopoledne, tentokrát v obchodním centru Fórum.
Do prodejny CaA vběhl vchodem ze Soukenného náměstí mladík, který sebral oděvy ze stojanů poblíž vstupních dveří, ty si uložil do igelitové tašky a stejným vchodem a stejně rychle prodejnu opustil. Za zlodějem se vydal pracovník bezpečnostní agentury, který jej pronásledoval až do ulice 1. Máje. Tam pachatel tašku s kradenými oděvy odhodil a běžel dál do ulice Barvířské, kde ho pracovník ostrahy doběhl a zadržel.

Následně pak kontaktoval policisty. Ti si mladíka i tašku s věcmi, kde bylo napěchováno přes třicet kusů oblečení za bezmála devět tisíc korun, převzali. I v tomto případě se jednalo o muže, 21letého cizince, který měl již v minulosti problémy se zákonem. A to zcela nedávno. V květnu letošního roku jej liberecký soud potrestal trestním příkazem, a to za krádeže. To ho ale zcela zřejmě nezastavilo před pácháním další trestné činosti. Již nyní čelí podezření z krádeže a na výrok o trestu si počká zhruba čtrnáct dní. . . .

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
10. 6. 2013

vytisknout  e-mailem