Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl pily a horolezeckou výbavu

MOST - Policisté lapku vypátrali, jednu pilu našli v zastavárně; Přítelkyni rozbil okna a vyhrožoval jí. 

Cizí peněžence v obchodě neodolali
Policie v Mostě zahájila trestní stíhání 25letého muže z Litvínova a jeho 28leté přítelkyně. Ti měli v Mostě v jedné prodejně nalézt odloženou peněženku. Tu tam zapomněla jedna nakupující, a i když  po krátké době její absenci zjistila a v obchodě ji hledala, portmonku již nenašla. Té se dle policistů měla zmocnit výše uvedená dvojice. Poškozená žena vyčíslila škodu na částku 4 450 korun. Odcizené věci naštěstí získala zpět. Šlo o hotovost, doklady a platební kartu. Vyšetřovatel muže a ženu obvinil z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Z auta ukradl motorové pily a horolezeckou výbavu
Z přečinu krádeže a poškození cizí věci čelí obvinění 30letý muž z Litvínova. Ten měl v červenci v pozdně nočních hodinách v ulici Zdeňka Štěpánka za použití násilí vniknout do zaparkovaného nákladního vozu a z něj měl odcizit dvě motorové pily a horolezecké vybavení. Poškozením vozidla zanechal obviněný škodu ve výši 8 tisíc korun, krádeží věci vznikla poškozenému škoda ve výši 100 000 korun. Jednu pilu kriminalisté zajistili v zastavárně, část horolezecké výstroje nalezl náhodný občan odhozenou na ulici, a tu odevzdal policii. Obviněnému muži hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Za krádeže byl již několikrát odsouzen.

Přítelkyni házel kameny do oken
Policisté v Litvínově sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, nebezpečného vyhrožování a poškození cizí věci 20letému cizinci. Ten měl v obci Litvínov v časně ranních hodinách na místě veřejně přístupném po předchozí slovní rozepři hodit kameny do oken přízemního bytu své bývalé přítelkyně, které rozbil. Poškozená vyčíslila způsobenou škodu na částku sedm tisíc korun. Muž měl ještě před tím ženě též vyhrožovat zabitím a jinou újmou na zdraví, čímž v ní vzbudil důvodnou obavu o své zdraví. Případ je nadále v šetření litvínovských policistů.

Přišli o mobily
Policie v Mostě šetří několik případů krádeží, kdy neznámí pachatelé odcizili mobilní telefony. Někdy využili příležitosti, kdy majitel svému majetku nevěnoval potřebnou pozornost, jindy se uchýlili ke lsti.

V Mostě lapka odcizil na dětském hřišti v nestřeženém okamžiku z volně odloženého batohu mobilní telefon za 12 tisíc korun. O telefon v hodnotě 15 000 korun přišel i muž, který zavážel zboží do prodejny a nechal si otevřený automobil. Stejným způsobem si přivlastnil cizí mobil za 20 000 korun  i další nenechavec, který v Záluží ukradl aparát z nezajištěného vozidla. Jiný zloděj se v Mostě poškozeného muže ptal na čas a z ruky mu nečekaně vytrhl jeho telefon v ceně 21 000 korun a následně z místa utekl.

nprap. Ludmila Světláková
Most 30. srpna 2019

vytisknout  e-mailem