Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl stará vozidla zn. Wartburg, Trabant a Toyota

VSETÍNSKO: Ukradené vozidlo navíc řídil přes vyslovený zákaz řízení.  

Z trestných činů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí obvinil včera policejní komisař třicetiletého muže z Valašskomeziříčska, který odcizil během července a v říjnu tři starší vozidla zn. Wartburg, Trabant a Toyota. Muže zadrželi v úterý večer policisté z Jablůnky v jednom z kradených vozidel.
 
V úterý kolem půl jedenácté večer si policisté z Jablůnky při projíždění kolem stanice ČD v Bystřičce všimli zaparkovaného vozidla zn. Toyota. Za volantem seděl muž, který poté, co spatřil policejní hlídku, vystoupil z auta v ruce s nějakým kovovým předmětem ven. Policisté chtěli muže ztotožnit, ten zareagoval tak, že se dal na útěk. Kolegové se vydali za ním a po chvíli pronásledování, během kterého muž předmět odhodil, ho dostihli a spoutali. Při bezpečnostní prohlídce našli policisté u muže doklady, podle kterých zjistili, že se jedná o třicetiletého muže z Valašskomeziříčska. Ten tvrdil, že vozidlo bylo otevřené a on si chtěl z vozidla jen vzít kovovou trojnožku, kterou poté při útěku zahodil. Policisté lustrací v evidencích zjistili, že po vozidle je vyhlášené už čtyři dny pátrání – bylo odcizeno ve Valašském Meziříčí. 
 
Policisté muže umístili do policejní cely a vyšetřování případu si převzali kriminalisté specializující se na autokriminalitu, kteří tohoto muže podezírali z krádeží několika vozidel. Podle kriminalistů ukradl ve Valašském Meziříčí v polovině července vozidlo zn. Trabant 601 r. výroby 1977 v hodnotě 4 000 korun a v druhé polovině července rovněž ve Valašském Meziříčí téměř čtyřicet let starý Wartburg 353 za 15 000 korun. K oběma krádežím a nakonec i ke krádeži toyoty se muž přiznal. Auta ukradl s úmyslem je opravit a pak prodat. Toyotu ukradl rovněž ve Valašském Meziříčí a odjel s ní do obce Bystřička, čímž se dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, jelikož má zákaz řízení.
 
Za trestné činy krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
 
31. října 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 

vytisknout  e-mailem