Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl trpaslíky a draky

MOSTECKO - Skončil ve vazbě; Nezvaní hosté; Jízda s pervitinem. 

Jízdy s pervitinem
Policisté mostecké hlídkové služby v polovině února zastavili dva řidiče motorových vozidel, kteří se měli v průběhu silničních kontrol chovat nestandartním způsobem. V prvním případě se jednalo o 28letého muže z Jirkova. Ten řídil auto značky Audi a na  policisty narazil v ranních hodinách v městské části Starý Most.  Druhého,  32letého Mostečana, uniformovaní muži zastavili ve vozidle Škoda v centru města chvilku po půlnoci. Policisté oba motoristy vyzvali, aby se podrobili testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Výsledky odborného vyšetření nyní potvrdily podezření policistů, že muži usedli za volant s pervitinem v krvi. Za užití drogy při řízení si vyslechli sdělení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tyto jízdy jim hrozí až roční vězení.

Ukradení trpaslíci a draci
Z trestného činu krádeže vloupáním je obviněn 28letý Mostečan. Policie ho viní, že měl na přelomu února a března uskutečnit dva noční výlety do hobby prodejny v Mostě. Dle výsledku šetření měl po zavírací době násilím vniknout do prodejního prostoru. K tomu účelu si měl vytvořit díru v oplocení. Z místa měl odnést dvě desítky keramických květináčů a jednotlivé kousky plastových dekorativních draků a trpaslíků z keramiky. Po návštěvách zanechal poškozené společnosti šestitisícovou škodu. Policisté zajistili tři keramické trpaslíky a jednoho draka. Vzhledem k Mostečanovo majetkové trestní minulosti byl vyšetřovatelem podán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Státní zástupce a soudce to akceptovali a muž dnes v doprovodu policistů putovat do vazební věznice. V případě odsouzení soud může uložit obviněnému tři roky za mřížemi.

Nezvaní hosté
Na mosteckém obvodním oddělení si vyslechli 38letý muž a 39letá žena, oba z Mostu, podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. Dvojice měla začátkem března v odpoledních hodinách vstoupit bez pozvání do jednoho z bytů ve staré zástavbě. V bytové jednotce setrvali několik minut. Ani přes nesouhlas a opakované výzvy uživatele bytu nehodlali odejít. Celou věc ukončili přivolaní policisté, kteří nezvané hosty zadrželi a dočasně umístili do policejní cely. Za jejich jednání mohou podezřelí od soudu odejít s dvouletým trestem odnětí svobody.


por. Alena Bartošová
KŘP Ústeckého kraje
10. března 2022

vytisknout  e-mailem