Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradla letní šaty

LOUNY - Za podobnou věc již byla odsouzena... 

Čtvery letní šaty v celkové hodnotě 1 266 Kč odcizila v minulých dnech 26letá žena z jedné prodejny oděvů na Mírovém náměstí v Lounech. Přes pokladnu s oděvy prošla, aniž by je zaplatila. Následně byla zadržena zaměstnanci prodejny. Tohoto jednání se uvedená dopustila i přesto, že za obdobný skutek již byla v roce 2010 odsouzena. Byl jí uložen trest vykonání 250 hodin obecně prospěšných prací, které v listopadu minulého roku vykonala. Tudíž se v této věci nejedná o podezření z trestného činu, ale o přestupek proti majetku. Případ bude nyní řešit přestupková komise při městském úřadu, kam byla věc postoupena.

Krkavčí otcové

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování stíhá 32letého muže z Loun pro trestný čin zanedbání povinné výživy, neboť od února minulého roku neplatí na své dvě dcery, jak mu stanovil rozsudek Okresního soudu v Lounech. K rukám matky již dluží nejméně 45 550 Kč a to i přesto, že byl pro tentýž skutek pravomocně odsouzen a potrestán. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě.

S obviněním za stejný trestný čin skončil i 40letý muž z Chomutovska. Jeho dluh na výživném vůči svým dvěma dětem, které žijí s matkou na Lounsku, překročil padesátitisícovou hranici, i když byl za stejný skutek v minulých letech Okresním soudem v Lounech odsouzen k trestu vykonání obecně prospěšných prací ve výměře 400 hodin. Trestní stíhání probíhá i v tomto případě na svobodě.  

V Žatci zmizel citroën

Krádež auta byla v minulých dnech nahlášena ze Žatce. V době od 26. do 29. dubna zmizel z parkoviště v Pražské ulici, u vojenského útvaru, osobní automobil zn. Citroën C4 v hodnotě 160 000 Kč. Policisté vyhlásili po vozidle pátrání, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Krádež karty a peněz 

Velice lehkomyslně si počínal starší muž z Blatna na Podbořansku, když si ponechal v nezajištěné garáži platební kartu a peníze. Toho využil neznámý pachatel a věci mu odcizil. Pomocí platební karty pak provedl výběr finanční hotovosti, čímž poškozenému způsobil škodu za celkem 16 500 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli pátrá.

Ze zahrady byl odcizen přívěsný vozík 

Ze středy na čtvrtek vnikl dosud nezjištěný pachatel do částečně oplocené zahrady u jednoho domu v obci Siřem na Podbořansku a odtud odcizil přívěsný vozík. Neodradil jej ani fakt, že vozík byl zajištěn kovovým řetězem a visacím zámkem k pevnému předmětu - kovové tyči. Poškozenému tak způsobil škodu za 20 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 30. března 2012

vytisknout  e-mailem