Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Ukradli jim doma peníze

KARLOVARSKÝ KRAJ - Krádeže 

Cheb - Okradli dva starší lidi o peníze v jejich bytech
Dva muže ve věku 33 a 26 let zadrželi kriminalisté ve spolupráci s policisty z Obvodního oddělení v Aši dvě hodiny po krádeži. Kriminalisté muže obvinili z krádeže a umístili je do policejní cely, kde budou do doby, než soud rozhodne o vazbě.

Muži měli společně dne 27. prosince 2012 zazvonit na 85letou seniorku v Aši. Při hovoru se seniorkou se odkazovali na její kamarádku, že je posílá a ptali se, zda nepotřebuje něco koupit a zda by jim nedala napít. Žena je pustila do bytu. Jeden z mužů během návštěvy odešel na toaletu, poté oba odešli. Až po jejich odchodu si žena všimla, že byla odcizena finanční hotovost přesahující 30 tis. Kč. Seniorka vše ohlásila na policii. Díky rychlému oznámení se podařilo policistům oba muže zadržet. Při výslechu se muži přiznali k další krádeži. O pět dní dříve okradli muže z Aše. Okradenému muži se udělalo nevolno jen několik desítek metrů před domem. Obvinění muži byli v ten moment poblíž a nabídli poškozenému pomoc. Muž z vděčnosti pomoc přijal a oba pozval na kávu do svého bytu jako projev díků. Bohužel po odchodu mužů zjistil, že mu chybí necelých 10tis. Kč a mobilní telefon. 
 

Sokolov – Byl chycen s lupem
Sokolovští policisté sdělili podezření z krádeže 49letému muži ze Sokolovska. Dne 27. prosince 2012 měl z oploceného soukromého areálu za Sokolovem odcizit železný sloup. Při odnášení sloupu byl nedaleko činu zadržen hlídkou policie i s odcizeným sloupem. Díky svědkovi, který si všiml podivného chování podezřelého, mohli policisté rychle zasáhnout a následně odcizený sloup vrátit zpět na místo. Vzhledem k tomu, že byl podezřelý v posledních třech letech za krádež odsouzen Okresním soudem, mu nyní místo dvouletého vězení hrozí až tři roky za mřížemi.

Karlovy Vary - Zaměstnanec okradl zaměstnavatele
V říjnu letošního roku došlo ke krádeži v jedné z restaurací v Karlových Varech. V brzkých ranních hodinách měl zaměstnanec z prostoru za barem odcizit majiteli podniku tablet, peněženku s tržbou, pokladnu, klíče od restaurace, 2 láhve tvrdého alkoholu a osobní motorové vozidlo značky Kia. Poté měl muž s věcmi odjet. Celková škoda byla vyčíslena na částku 37 500 Kč. Nyní mu bylo sděleno podezření z krádeže a věci byly vráceny zpět majiteli.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
28. prosince 2012
 

vytisknout  e-mailem