Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradli maso i cigarety

TEPLICE - Vloupání do jídelny bylo objasněno; Potyčka skončila vážným zraněním...  

Ukradli maso i cigarety
     Policisté po měsíčním intenzivním vyšetřování objasnili případ vloupání do skladu, ke kterému došlo v polovině dubna poblíž Bíliny. Tehdy se ještě neznámí pachatelé vloupali do jídelny a skladových prostor ubytovny, kde odcizili maso a uzeniny za 12 tisíc korun, dva sudy od piva, cigarety a dvě elektronické pokladny. Prázdné pokladny pak pohodili v blízkém lesíku, potraviny v průběhu dalších dní zkonzumovali, ponechali si i „kuřivo“ a sudy od piva prodali.
     Během prověřování policisté zjistili, že vloupání mají na svědomí dva muži z Teplicka ve věku 26 a 20 let, kteří se při následném výslechu pod tíhou důkazů přiznali. Oba byli obviněni z přečinu krádeže, za který je může soudce poslat vzhledem k výši způsobené škody až na pět let za mříže.
 
Potyčka skončila vážným zraněním
     Těžkou újmou na zdraví skončila potyčka dvou mužů, ke které došlo v sobotu kolem poledne v Teplicích. Podezřelý 25letý muž po předchozí slovní potyčce napadl svého vrstevníka několika údery rukou do hlavy, následkem čehož poškozený upadl a utrpěl zlomeninu lebečních kostí, zlomeninu dolní čelisti a drobné krvácení do mozku.
     Napadený musel být hospitalizován v nemocnici, agresor byl obviněn z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví, za které mu v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let.
 
Vykradená garáž
    Dvě jízdní kola a motorovou pilu odcizil zatím neznámý pachatel v Bystřanech. Zloděj se pravděpodobně v nočních hodinách vloupal po odstranění visacího zámku do garáže na pozemku rodinného domu, odkud si odnesl věci v hodnotě 24 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.
 
Zmizel měděný kabel
     Měděný kabel, který vede podél traťového tělesa, odcizil neznámý pachatel u Krupky. Zloděj ukradl přibližně dvanáct metrů různých kabelů, na provoz železniční dopravy krádež neměla vliv. Škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun, v případě dopadení bude pachatel čelit trestnímu stíhání pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Zloděj vykradl chatku
     Zahradní chatku v katastru Dubí navštívil v uplynulých dnech nezvaný host. Zatím neznámý pachatel se po rozbití okna vloupal do chatky, ze které odcizil rádio a hliníkový kabel. Celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na 1400 korun, i přes poměrně nízkou škodu hrozí zloději v případě dopadení za přečin krádeže až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 20. 5. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem