Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradli mycí prostředky i bojler

MOST - Odmontovali ho v koupelně a mířili do sběrny; Babičce vzal peníze; Ochota se nevyplatila 

 Rána pěstí mu způsobila zlomeninu nosu a natržený ret

Mostecká policie obvinila z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví 30letého muže z Mostecka. Ten měl v jedné obci poblíž Mostu na místě veřejně přístupném napadnout fyzicky v podvečerní době 24letého muže. K muži přistoupil a poté ho udeřil do hrudníku a následně od něj poškozený ještě vyinkasoval ránu pěstí obličeje. Po útoku napadenému mu začala téct krev z nosu. Útočník z místa incidentu odešel, zraněný muž vyhledal lékařské ošetření. Obviněný muž napadenému způsobil zlomeninu nosu a tržnou ránu rtu s dobou léčení delší jak sedm dnů. Motiv jednání je předmětem dalšího šetření. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Kradli v šatě zaměstnancům, sebrali jim i bojler na vodu

Policejní komisař mostecké policie obvinil z přečinu krádeže dva muže ve věku 40 a 44 let, oba z Litvínova. Muži měli v místě svého bydliště v noci vlézt dírou v plotě na pozemek soukromé firmy. Tam se násilím vloupali do objektu a poté i do šatny zaměstnanců. Zde vypáčili šatní skříňky a odcizili z nich ochranné pomůcky a mycí potřeby. Při odchodu je napadlo, že by mohli odnést i bojler z koupelny, který odmontovali. Pracovití zloději nakonec lup nezpeněžili, i když měli namířeno do sběrny. Při cestě městem je totiž přistihla hlídka policie. Oba obvinění jsou stíháni na svobodě. Krádeží způsobili poškozené firmě celkovou škodu ve výši 63 000 korun.


 

Muž měl okrást svoji babičku

Nepoctivě se zachoval 29letý muž z jedné obce na Mostecku. Tento měsíc navštívil svoji příbuznou. V bytě ženu požádal o drobné na autobus. Viděl, kde má žena uschovanou peněženku. Příbuzná však neměla požadovanou částku a tak šla pro drobné do jiného pokoje. Peněženku pak ukryla na původní místo. Momentu muž využil a peněženku měl odcizit. Poté z domku pospíchal. Žena si však záhy všimla, že v pokoji nejsou věci na původním místě a ihned zjistila, že nemá peněženku. V ní měla několik tisíc korun, doklady a platební kartu. Policisté z obvodního oddělení na základě výsledků šetření 29letému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení. Peníze nebyly zajištěny.


 

Ochota se ženě nevyplatila

Na ochotu doplatila jedna starší žena z Mostu. Byla včera odpoledne nakupovat v jednom supermarketu a do nákupního vozíku si uložila nákupní tašku, ve které měla kabelku. Sledovala regály se zlevněným zbožím, když k ní přišla neznámá žena a požádala ji, aby se podívala na cenu půllitru, který byl umístěn v dolním regálu. Zatímco oslovená pátrala po ceně výrobku, druhá se činila. Když se žena narovnala, zjistila, že neznámá u ní již nestojí a ihned si zkontrolovala tašku. Kabelka v ní už nebyla. S ní poškozené zmizely i osobní doklady, mobilní telefon a finanční hotovost. Případem krádeže se zabývají mostečtí policisté.


 

Lapka přišel krást, zřejmě ho kdosi vyrušil

Krást do litvínovské zahradní kolonie Pod Koldůmem přišel dosud neznámý poberta. Včera večer odstranil několik planěk u dřevěného plotu a poté vnikl na zahradu. Na pozemku sebral betonovou tvárnici a tou pak rozbil skleněnou výplň. Do domku se však nakonec nedostal. I tak poškozenému zahrádkáři zloděj zanechal hmotnou škodu ve výši 6 000 korun. Případ krádeže vloupáním a poškození cizí věci vyšetřuje litvínovská policie.


 

Školku v noci navštívil zloděj

Do mateřské školy v jedné obci na Mostecku zavítal nezvaný host. Přišel v noci z neděle na pondělí. Do uzamčeného objektu se dostal násilím po překonání uzavřeného okna. Následně se pohyboval po místnostech školky, kde v jedné herně našel digitální fotoaparát a hodily se mu i drobné mince. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku 4 000 korun. Případem krádeže vloupáním se zabývají obrničtí policisté


 

Kapsář okradl cestujícího mladíka

Nepříjemné překvapení připravil zatím neznámý kapsář mladému muži z Litvínova. Ten cestoval tramvají z centra Mostu do Litvínova a následně pokračoval v jízdě autobusem městské hromadné přepravy. Když v cíli své cesty vystoupil, zjistil, že nemá v kapse bundy svoji peněženku. Poškozený přišel i o mobilní telefon, finanční hotovost, doklady a platební kartu. Krádež ohlásil hamerským policistům, kteří ji nyní vyšetřují.


 

Zloděj přišel pro kovy, lup ale nechal na místě

Krást barevné kovy přišel zřejmě neznámý poberta o víkendu. V obci Želenice si nejprve poradil s oplocením, které poškodil. Poté vnikl na zahradu, kde se snažil dostat do kůlny. Odsekal panty u okenic, tu ale nakonec neotevřel a do kůlny se nedostal. I tak neodešel s prázdnou. Vzal kárku a železný materiál. Zřejmě měl hodně naloženo, protože kárku nechal stát poblíž zahrady. Možná ho někdo vyrušil, neboť škodnou zaznamenal i další sousední zahrádkář, kterému z chatky zmizelo nářadí, které bylo nalezeno též opodál místa činu


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 29. ledna 2013


 

vytisknout  e-mailem