Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ukradli věci za statisíce

Od počátku ledna letošního roku prošetřují kriminalisté prvního a třetího policejního obvodu dva případy krádeží v pokojích luxusních hotelů. 

Oba případy se prolínají hned v několika skutečnostech. V obou hotelech dle kamerových záběrů totiž kradli stejní pachatelé, kteří se pokaždé drze vydávali za hotelový personál, jenž pečuje o komfort a blaho ubytovaných. Další shodnou skutečností je, že v obou případech jsou poškozené rusky hovořící osoby.
 
V prvním případě došlo ke krádeži pátého ledna v hotelovém pokoji v Praze 3 Žižkov. Tam se pachatelé krátce po třiadvacáté hodině vloudili na pokoj, ze kterého následně odcizili dvě kabelky. Příruční zavazadla obsahovala jak finanční hotovost, platební karty a například mobilní telefony, tak i nový, nepoužitý, velice luxusní parfém. Odcizením těchto věcí vznikla poškozeným škoda za téměř sedmdesát tisíc korun.
 
Druhé krádeže se dvojice dopustila taktéž v luxusním hotelu, tentokrát v Praze 1 Staré město šestého ledna. Chvíli po půl sedmé večer se jeden z pachatelů doslova vnutil do pokoje s tím, že jde zkontrolovat vybavení interiéru. Byť se v pokoji zdržel necelé dvě minuty, i tak stihl odcizit zlaté hodinky osázené brilianty v hodnotě sedm set padesát tisíc korun. Poté z hotelu utekl i se spolupachatelem, který na něj po celou dobu čekal ve vestibulu hotelu.
 
Kriminalisté prošetřující popsané případy prosí touto cestou širokou veřejnost o pomoc při pátrání po dvojici pachatelů. Jakékoliv informace k jejich totožnosti, nebo místu pobytu mohou pozorní spoluobčané policistům předat cestou linky 158.
 
Stejně apelují policisté na další případné poškozené, kteří zažili podobnou událost a ještě ji neoznámili, aby tak učinili, neboť mohou svým svědectvím, případně trestním oznámením policistům poskytnou velice cenné informace.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 14. 2. 2013
Odkazy do noveho okna

Pachatelé krádeží (1)

Pachatelé krádeží (1) 

Detailní náhled

Pachatelé krádeží

Pachatelé krádeží 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem