Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl přes stovku ponožek

MOST - Skončil ve vazbě; Lstí se dostal do bytu expartnerky; Boj o parkovací místo 

 Ukradl přes sto ponožek, pleny, činky i maso

policejní cele skončil tento týden 29letý muž z Litvínova. Policie ho obvinila z přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušení domovní svobody. Muž má na svědomí několik krádeží. V pondělí večer měl v Litvínově vniknout do jedné prodejny, ve které ukradl 174 párů ponožek a dětské pleny. Lup odnesl v tašce k autu. Odjet však už nestačil. Na místě ho přistihli kriminalisté a policisté hlídkové služby. Odcizené věci byly zajištěny a vráceny poškozenému. Lapka má na svědomí i vloupání do dvou zahradních chatek, ze kterých odcizil nářadí, víno, klobásy a kuřecí maso. Měl se vloupat i do kočárkárny v Janově, odkud zmizela dvě jízdní kola, brusle a různé činky. S těmi se musel nadřít, protože policie pachatele objevila v neobývaném janovském bytě, kde našla i kolem dvaceti činek různých vah. Krádežemi pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 38 tisíc korun. Policejní komisař obviněného zadržel v policejní cele a podal podnět k vazebnímu stíhání. Pachatele může potkat až tříletý trest odnětí svobody. Muž byl včera vzat do vazby.


 

Mermomocí chce zpátky bývalou partnerku, užil k tomu lest i agresi

Neodbytný je zřejmě 37letý muž z Litvínova. Ten asi nechce pochopit, že je konec jeho vztahu s 49letou ženou z Mostu. Jinak by se nedopustil přečinů vydírání, omezování osobní svobody a porušování domovní svobody, ze kterých byl obviněn. Obviněný minulý týden přišel do bytu své bývalé přítelkyně, kde si měl vyzvednout osobní věci. Z bytu však nechtěl odejít. Naopak se rozzuřil a byl agresivní. Ženu v bytě zamkl, vzal jí klíče a nedovolil jí vstoupit na balkon a nemohla ani telefonovat. Nakonec se jí podařilo až na druhý den přivolat policii. Hlídce však žena nesměla otevřít. Muž dveře otevřel až po výzvě policistů. Nemilé překvapení podobného rázu muž připravil své bývalé partnerce i týden před tímto incidentem. Do bytu se dostal lstí, když požádal souseda, aby mohl přelézt balkón, protože si zapomněl klíče. Poškozená pak druhý den objevila nežádoucího muže v posteli a přivolala policisty. Policejní komisař na obviněného podal podnět na vazební stíhání. Muž byl ze zadržení propuštěn a bude stíhán na svobodě. Pachateli hrozí v případě odsouzení až čtyřletý trest odnětí svobody.


 

Hlídala místo na zaparkování, jiný řidič chtěl toto místo stůj co stůj

estupek proti občanskému soužití šetří od včerejška policisté mosteckého obvodního oddělení. K němu mělo dojít včera krátce před 19. hodinou na parkovišti sídliště Liščí vrch v Mostě. Tam jedna mladá žena s kočárkem čekala na svého přítele, který měl přijet, a ona mu na parkovišti blokovala volné místo. Podařilo se jí další zájemce odradit od pokusu na místě zaparkovat, jeden se však nenechal. Se svým autem začal na místo najíždět a to i přesto, že viděl, že tam žena stojí a rukou mu naznačuje, aby jel dál. Nakonec měl najet autem na ženu. Incident nakonec vyvrcholil i slovní rozepří, když na místo přijel přítel ženy. Ke zranění ženy nedošlo.


 

Vykázání ani opatření soudu se mu asi nelíbí

Mostečtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí 45letému muži z obce na Mostecku. Ten nerespektoval soudní rozhodnutí o předběžném opatření, kdy podle něj je povinen dočasně opustit společný byt a zároveň se nesmí setkávat se ženou a dětmi a navazovat s nimi jakékoliv kontakty. Muž byl v květnu policisty vykázán ze společné domácnosti, poté co měl napadat ženu a její dceru. Ženě pak začal opakovaně zasílat výhrůžné SMS zprávy a o tento víkend vstoupil bez pozvání do bytu.


 

Z parkoviště kdosi odnesl kanálové poklopy

Litvínovští policisté šetří případ krádeže, ke kterému došlo tento týden. Včera v pozdně nočních hodinách někdo odcizil na parkovišti u budovy Paracelsusu v Záluží celkem pět kusů litinových kanálových vpustí. Poškozená firma vyčíslila hmotnou škodu na částku 15 tisíc korun.


 

Zloději kradou ve zdravotnických zařízení

Neznámý pachatel včera okradl jednoho muže, který je hospitalizovaný v mostecké nemocnici. Lapka využil situace, kdy muž nebyl na pokoji a poté mu odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Případ krádeže šetří mostečtí policisté. Jiný zloděj včera zavítal do objektu litvínovské polikliniky. Tam se dostal do šatny personálu, kde násilím otevřel několik šatních skříněk, ze kterých odcizil cigarety a peníze. Poškození vyčíslili škodu na tři tisíce korun. Případem se zabývají litvínovští policisté.


 

Neobydlený dům navštívil zloděj, odnesl měď a šindele

Pro barevné kovy si přišel jeden podnikavec do rodinného domu v obci na Litvínovsku, kde nikdo nebydlí. Do uzamčeného objektu zloděj vnikl násilím a poté uvnitř odcizil plechové šindele v hodnotě 30 tisíc korun, sto metrů měděného kabelu z elektroinstalace a trubky k rozvodu teplé vody. Poškodil i okna a další zařízení uvnitř domu. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 61 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 28. června 2012


 

vytisknout  e-mailem