Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Ukrajinec se vydával za Litevce

Důsledná kontrola cestovního dokladu odhalila pravou tvář cizince  

Policisté z Inspektorátu cizinecké policie Jihlava zadrželi 27.7.2008 na ubytovně cizince z Ukrajiny, který se prokazoval cestovním dokladem Litvy.
Bylo zjištěno, že toto není jeho první porušení zákona, poprvé byl vyhoštěn z území České republiky už v roce 2001. V České republice se mu ale zřejmě líbilo, proto si na Ukrajině změnil identitu a opět přicestoval do České republiky. Byl ale odhalen a znovu vyhoštěn. Tento postup zopakoval ještě několikrát.
Cizinec nakonec změnil taktiku a do České republiky přicestoval na pozměněný litevský pas. Měl ovšem smůlu, protože naši kolegové v Litvě tento cestovní doklad zadali do Schengenského informačního systém, kde byl vedený jako ztracený a navíc na jméno ženy.
Lustrací právě v Schengenském informačním systému na tyto nesrovnalosti přišli policisté Inspektorátu cizinecké policie Jihlava.
Cizince proto zadrželi a tento byl již 28.7.2008, za trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a  padělání a pozměňování veřejné listiny, odsouzen k trestu vyhoštění z území České republiky na dobu čtyř let.
Navíc mu bylo policisty Inspektorátu cizinecké policie Jihlava uloženo správní vyhoštění s dobou platnosti deset let a byl zajištěn do zařízení pro zajištění cizinců, odkud bude odvezen domů na Ukrajinu.
 
por. Mgr. Jitka Lukášová
komisař ObŘ SCP Brno

vytisknout  e-mailem