Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ulicemi Josefova se proháněli těžkoooděnci a demostranti

NÁCHODSKO – Policisté cvičili, jak si poradit s městským násilím. 

Ve středu 28.5. 2014 v ulicích Jaroměře-Josefova proběhlo cvičení Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. V objektech bývalých kasáren, na náměstí a v ulicích Josefova si policisté vyzkoušeli modelové situace, zaměřené na městské násilí.
 
JosefovCvičení Josefova/Foto J.Fialová
Téměř čtyři sta těžkooděnců včetně dalších podpůrných složek zasahovalo proti více než pětistovce demonstrantů a narušitelů veřejného pořádku. Agresoři a potížisté byli ovšem také policisté, kteří dělali svým kolegům figuranty v modelových situacích, nutno dodat, že kvalitní.
 
Celé cvičení probíhalo za ostrého provozu, tedy za normálního chodu města, tak aby se policisté co nejvíce přiblížili reálné situaci. Do situací, které museli policisté řešit, se zapojovala těžká technika, služební psi, služební koně a další složky. Obyvatelé města přihlíželi nacvičovaným akcím z bezpečné vzdálenosti. O to, aby se nepřipletli, kam nemají, se postarali muži a ženy z Antikonfliktního týmu.Občané Josefova tak měli jedinečnou příležitost podívat se na přistání vrtulníku přímo na náměstí před kostelem nebo sledovat zpacifikování agresivních narušitelů pořádku.
 
Pořádající policisté při shrnutí cvičení nezapomněli poděkovat zástupcům města za to, že jim v prostorách Josefova umožnili  cvičit,  občanům za trpělivost a případná drobná omezení, například v dopravě nebo v pohybu po ulicích.
 
 
por. Mgr. Eva Prachařová
29. 5. 2014 v 15. 30 hodin

vytisknout  e-mailem