Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Umělecký fotograf se zlodějům nebránil

LIBERECKO - O drahý fotoaparát přišel při práci 31letý cizinec. 

Na pracovní cestu vyjel z Anglie do České republiky 31letý umělecký fotograf polské národnosti, aby si tu pořídil krajinné snímky do jednoho svého projektu. Za stejným účelem má namířeno i do Německa a rodného Polska. V Čechách se mu jeho situace značně zkomplikovala poté,co ho v sobotu kolem 19. hodiny  v Krásné Studánce okradli o fotoaparát s příslušenstvím tři pravděpodobně místní muži.

V inkriminované době si právě zaměřoval snímek krajiny, když za sebou uslyšel mužské hlasy. Muži mluvili jazykem, kterému nerozuměl. Usoudil, že šlo o Čechy nebo Slováky. Byli tři a podle jeho odhadu vypadali jako zemědělští dělníci nebo jako lidé, kteří pracují venku, protože byli všichni  hodně opálení. Zdálo se mu navíc,  že jsou přiopilí.

Trojice mužů k němu přišla a začala se o něj zajímat.  Z jejich gestikulace pochopil, že se jeden z nich chce do fotoaparátu podívat,  tak mu vyhověl. Nic jiného mu ani nezbývalo. Muži byli v jasné převaze, takže pravidla určovali oni. Navíc už má z minulosti negativní zkušenost z podobné situace, která se mu přihodila při fotografování v Kazachstánu. Zde mu ukradli  zloději fotoaparát a přitom ho ještě zbili proto, že se jim v tom snažil zabránit.

Trojice si tak bez velké námahy přivlastnila reflexní kameru značky Canon s objektivem téže značky a odnesla si ji s sebou.  Cizinci tím vznikla škoda ve výši 189 400 korun. Po totožnosti neznámé partičky nyní policisté pátrají. Aktérům krádeže hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

 

13. 6. 2016
por. Bc.Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem