Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Umíralo se na silnicích i ve vzduchu

Jihočeští policisté vyšetřují od pátku dvě tragické dopravní nehody a smrtelnou nehodu paraglidisty.  

Tragický víkend na silnici i ve vzduchu. Tak se jihočeským policistům jeví od pátečního dopoledne tento víkend. V pátek kolem desáté hodiny dopolední zemřel na silnici I/3 u Krasejovky řidič motocyklu (třicet čtyři let). Při projetí horizontu, snad vlivem nepřiměřené rychlosti, nezvládl motocykl a havaroval. Pravděpodobně zavadil o kolo návěsu protijedoucího nákladního vozidla. Při havárii si způsobil tak závažná zranění, že jim na místě podlehl. Policisté řídili provoz na této komunikaci kyvadlově. Řidič motocyklu se stal letošní padesátou obětí jihočeských silnic.

Kolem sedmé hodiny večer, také v pátek, vyjížděli policisté i záchranáři k další tragické dopravní nehodě, tentokrát k obci Záblatí. Řidič (45 let z Protivínska) vozidla Renault 19 dostal pravděpodobně s vozidlem smyk a to při projíždění pravotočivé zatáčky, vjel do protisměru a nakonec skončil s vozidlem na střeše. Resuscitace již řidiči nepomohla, přes veškerou péči lékařů na místě, zemřel. Policisté zjišťují, zda byl připoután. Jak také zjistili, zemřelý muž nebyl zrovna vzorným řidičem, do května příštího roku měl vyslovený zákaz řízení motorových vozidel a to pro svoji předchozí jízdu pod vlivem alkoholu. Zda i tentokrát řídil „pod vlivem“ budou policisté také prověřovat. Řidič je jednapadesátou obětí silnic.

Sobotní odpoledne smutná bilance mrtvých pokračovala. U obce Malý Pečín tragicky zahynul při paraglidingu devětačtyřicetiletý muž z Dačicka.

Smrt paraglidisty I.JPG
Ve fázi startu, když byl s padákovým kluzákem na laně vozem roztahován, se přetrhlo tažné lanko a paraglidista spadl zhruba z dvacetimetrové výšky do pole. Při pádu utrpěl natolik závažná zranění, že jim na místě podlehl. Muži nedokázala již pomoci ani posádka vrtulníku letecké záchranné služby. Kriminalisté z Jindřichova Hradce zajistili na místě padákový kluzák a společně se specialisty z úřadu pro vyšetřování příčin leteckých nehod budou zjišťovat, zda na této tragické nehodě nenese vinu druhá osoba. Tělo zemřelého bude podrobeno soudní pitvě.

 

Smrt paraglidisty video.MOV

 

mjr. Mgr.Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

22. října 2016

Odkazy do noveho okna

Smrt paraglidisty II

Smrt paraglidisty II 

Detailní náhled

Smrt paraglidisty I

Smrt paraglidisty I 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem