Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Úmrtí muže na Opavsku

Opavsko: Policisté prověřují úmrtí muže, průběžná informace 

Opavští kriminalisté i v těchto dnech zjišťují a prověřují všechny informace, které se týkají úmrtí 29letého muže z Budišova nad Budišovkou. V návaznosti na zaslanou výzvu se patří poděkovat sdělovacím prostředkům, které ji zveřejnily. I nadále je výzva aktuální - kriminalisté apelují na všechny, kteří mohou k věci uvést jakoukoli informaci, zejména pak žádají osobu, která jako svědek napadení muže popisovala pro média, aby je neprodleně kontaktovali na opavském telefonním čísle 974 737 467 nebo 974 737 320. Občané mohou taktéž informace volat na bezplatnou policejní linku 158 nebo je sdělit policistům na nejbližší policejní služebně.
 
Kriminalisté, stejně jako v předchozí tiskové zprávě, musí opětovně reagovat na informace zveřejněné v médiích - jedná se o výhrady k práci policistů, kteří věc prověřují. S ohledem na trestní řád nemůžeme poskytovat informace týkající se konkrétní osoby zúčastněné na trestním řízení, obecně však pro vyvrácení spekulací konstatujeme, že policisté všechny jim známé zúčastněné osoby řádně a neprodleně vyzvali k podání vysvětlení k věci, některé dle potřeby i opětovně. Dále, nedílnou součástí práce kriminalistů je zajištění a vyhodnocení všech stop. Nelze blíže konkretizovat, ale ani tyto úkony trestního řízení nebyly opomenuty.
 
A ještě bych dodala, že standardním postupem podle trestního řádu, který je i v tomto případu, je dozor státního zástupce v přípravném řízení nad zachováním zákonnosti.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
2. 5. 2014
 
-----------------------------------------               původní zpráva z 29. 4. 2014          ---------------------------------
  
Opavští policisté i nadále prověřují okolnosti úmrtní muže
Policisté apelují na svědky, aby je neprodleně kontaktovali
 
 
Opavští kriminalisté i nadále intenzivně prověřují okolnosti úmrtí 29letého muže z Budišova nad Budišovkou (okres Opava), ke kterému došlo minulý týden.
 
Muž byl dne 24. 3. 2014 převezen se zraněním v oblasti hlavy do nemocnice, kde po měsíci zemřel, přičemž v souvislosti s jeho úmrtím byla vyšetřovatelem nařízena a provedena soudní pitva.
 
Policisté od počátku pracují s několika verzemi vzniku poranění muže, přičemž prověřují jak možnost cizího zavinění, tak i možnost, že si poranění mohl způsobit sám. Z dosud shromážděných informací však v současné době nelze jednoznačně potvrdit či vyvrátit ani jednu variantu.
 
V těchto dnech se v různých médiích objevily informace, které spekulovaly o tom, že muž měl mít rozsáhlá poranění hlavy svědčící pro napadení. Informace o rozsahu poranění byly provedenou soudní pitvou vyvráceny. A dále, v médiích sděloval informace ke skutku očitý svědek. I přes intenzivní práci se kriminalistům dosud nepodařilo zjistit totožnost tohoto svědka, proto se na něj a další obracíme s následující výzvou.
 
Policisté tímto apelují na všechny, kteří mohou k věci uvést jakoukoli informaci, zejména pak žádají osobu, která jako svědek napadení muže popisovala pro média, aby je neprodleně kontaktovali na opavském telefonním čísle 974 737 467 nebo 974 737 320. Občané mohou taktéž informace volat na bezplatnou policejní linku 158 nebo je sdělit policistům na nejbližší policejní služebně.
     
 
Děkujeme za zveřejnění výzvy a občanům za pomoc.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
29. 4. 2014
 
 
 

vytisknout  e-mailem