Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Umrzlý muž

Chtěl se zastřelit plynovou pistolí a další zprávy za víkend z Bruntálska 

Umrzlý muž
Velmi nízké teploty si vyžádaly daň nejvyšší, život muže na Rýmařovsku.
V sobotu 23.1.2010 odpoledne nalezli běžkaři v blízkosti lesního porostu v katastru obce Velká Štáhle tělo muže bez známek života. Přivolaný lékař musel již jen konstatovat smrt. Policisté zjistili, že se jedná o 50letého místního muže a při šetření a propátráváním terénu zatím nezjistili cizího zavinění. Vzhledem k počasí, nadmořské výšce a nepřístupnosti terénu byl zákrok pro všechny zúčastněné složky velmi komplikovaný. Příčinu úmrtí a další upřesnění přinesou výsledky pitvy. 
 
Ukradl naftu
V době od 22. do 24.1.2010 ve Dvorcích na ulici Olomoucká dosud neznámý pachatel překonal oplocení zemědělského areálu a vypáčil víčko nádrže zaparkovaného nákladního vozidla. Odcizil 100 litrů motorové nafty a způsobil škodu kolem 4 500 Kč. Šetří OOP Horní Benešov.
 
Chtěl se zastřelit plynovou pistolí
Pokus o sebevraždu šetřili krnovští policisté v neděli 24.1.2010. 28letý místní muž v podnapilém stavu chtěl spáchat v Krnově sebevraždu. Střelil se plynovou zbraní do oblasti pravého spánku a způsobil si poranění kůže. Následně se dostavil do bytu svého známého, který mu přivolal lékařskou pomoc. Po ošetření byl převezen do psychiatrické léčebny. Jako motiv svého jednání uvedl psychické problémy. Při dechové zkoušce mu bylo naměřeno 3,67 promile alkoholu.
 
Z novostavby rodinného domu odcizil pilu
V sobotu 23.1.2010 ve Starém Městě - Nové Vésce dosud neznámý pachatel vypáčil vstupní dveře do novostavby rodinného domu a odcizil motorovou pilu, naftový přímotop a prodlužovací kabely na cívkách. Způsobená škoda činí 5 900 Kč. 
 
Při jízdě nedal přednost
V sobotu 23.1.2010 v 18,10 hodin mezi obcemi Janovice a Rýmařov došlo ke střetu dvou osobních vozidel. 22letý řidič s vozidlem Felicie vyjížděl z účelové komunikace a nerespektoval dopravní značku „Dej přednost v jízdě“. Přehlédl 66letého muže s vozidlem Fabia a bezprostředně mu vjel do jízdní dráhy a došlo ke střetu. Při nehodě se lehce zranili oba řidiči a 63letá spolujezdkyně z fábie. Požití alkoholu u účastníků bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 60 tisíc Kč.    
 
Neposílala syna do školy
Z přečinu ohrožování výchovy dítěte byla v těchto dnech policejním komisařem SKPV obviněna 34letá žena. Svého trestního jednání se měla dopustit tím, že od září 2008 do 4.1.2010 umožnila svému nezletilému synovi vést zahálčivý život. Nedbala na jeho řádnou školní docházku a v důsledku toho měl ve školním roce 2008/2009 omluvených 515 hodin a 57 neomluvených. Ve letošním školním roce má dalších 208 omluvených a 113 neomluvených hodin. Obviněná se školou nijak nespolupracovala, syna nekontrolovala jestli chodí do školy pravidelně. Naopak syna omlouvala v rozporu se školním řádem opožděně a účelově. Jako důvody jeho absence uváděla zdravotní potíže bez ošetření u lékaře. Sama se vymlouvala, že synovi věří a po narození druhého dítěte je zaneprázdněna péči o novorozence. Syn byl ve dvou předmětech klasifikován nedostatečně a byla mu nabídnuta možnost provést opravné zkoušky , ale ani na náhradní termín se nedostavil. V rámci školy se stal žákem s největší absencí vůbec. Za první pololetí letošního školního roku je z pěti předmětů hodnocen známkou nedostatečný. I přes veškerou snahu třídního učitele obviněná se školou nijak nespolupracuje. Obviněná již byla za stejný trestný čin v roce 2008 odsouzena. Hrozí ji trest odnětí až do výše pěti let.
 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem