Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Únava za volantem je nebezpečná

NÁCHODSKO – Cestou z noční směny řidič usnul a naboural, spolujezdec utrpěl těžké zranění 

řidič za volantem
Jak nebezpečné je, když je člověk unavený a usedne za volant, ukázala opět včerejší dopravní nehoda s těžkými následky, která se stala v úterý 10. dubna 2012 krátce před sedmou hodinou ráno na Náchodsku.
 
38letý řidič osobního automobilu Subaru, jedoucí ve směru od Náchoda na Horní Radechovou, vezl v autě další dva spolujezdce. Všichni se vraceli z noční směny. Únava a žádný spánek zapříčinily, že řidič za volantem za obcí Dolní Radechová zřejmě na moment usnul. Na přímém rovném úseku vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonového mostku.
 
Spolujezdec na pravém předním sedadle utrpěl těžké zranění, spolujezdec na sedadle zadním byl zraněn lehce. Řidič vyvázl bez zranění. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu před jízdou. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 45.000 korun, na mostku žádná škoda nevznikla.
 
Dopravní nehodu policisté nadále vyšetřují, proti řidiči bude zahájeno zkrácené přípravné řízení pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Ilustrační foto Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
11. dubna 2012 v 10:35 hodin

vytisknout  e-mailem