Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Unhošťští policisté vypátrali zloděje

KLADENSKO - Zadržet se ho podařilo po několika hodinách od nahlášení vloupání. 

V noci z úterý na středu vyjížděla policejní hlídka k nahlášenému vloupání do restaurace v obci Malé Kyšice. Na místě bylo zjištěno, že se neznámý pachatel krátce před půl jednou vloupal po vypáčení plastových vstupních dveří do nemovitosti. Po vstupu do objektu a následnou manipulací se zabezpečovacím zařízením se spustil alarm, což zloděje natolik vylekalo, že ihned z místa utekl, aniž by cokoli odcizil. Škoda byla předběžně vyčíslena na třiadvacet tisíc korun.
 
Hned druhý den ráno přijali policisté další oznámení. Během noci z 15. na 16. července 2014 se zloděj pokusil vloupat do restaurace v Unhošti v Křivoklátské ulici v objektu bývalého pivovaru. V tomto případě pachatel „pouze“ poničil vstupní dveře. Do objektu se mu však dostat nepodařilo. V tomto případě způsobil výtečník škodu asi patnáct set korun.
 
Obsluha unhošťského podniku nejprve policistům podrobně popsala podezřelou osobu, která těsně před zavírací dobou navštívila lokál. Navíc jsou na objektu umístěny kamery, které zaznamenávají provoz u restaurace 24 hodin denně. Po zhlédnutí záznamů z kamer nebylo těžké zjistit, kdo se pokoušel do restaurace vloupat. Policisté ukázali, že jejich výborná místní znalost nese své ovoce.
 
V odpoledních hodinách si došli pro třiačtyřicetiletého recidivistu, který v současné době pobývá na Unhošťsku. Ten se navíc doznal, že vnikl i do restaurace v Malých Kyšicích.
 
Policisté případ zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení a muž nyní čelí podezření z přečinu krádeže spáchaného formou vloupání a přečinu poškození cizí věci, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
17. července 2014
Odkazy do noveho okna

Unhošťsko - vloupání do restaurace

Unhošťsko - vloupání do restaurace 

Detailní náhled

Unhošťsko - vloupání do restaurace 2

Unhošťsko - vloupání do restaurace 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem