Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Za volant pod vlivem drog

BLANENSKO: Při policejní akci přistiženi dva zdrogovaní řidiči a sedm opilých. 

    Na rozjezd účastníků  a na zajištění klidu a veřejného pořádku při taneční akci známé jako Street Dance Camp v Jedovnicích se zaměřili v neděli 11. července policisté na Blanensku při policejní akci Síto.  Kontrolami na všech výjezdových komunikacích z městyse Jedovnice prošlo celkem 485 vozidel. U dvou řidičů policisté zjistili, že usedli za volant pod vlivem drogy. Prvním z nich byl dvaadvacetiletý řidič pod vlivem pervitinu, který navíc není ani vlastníkem řidičského oprávnění pro řízení motorového vozidla. Druhý byl o rok starší a tester na drogy u něj odhalil přítomnost marihuany. Policisté mu tedy zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Oba řidiči jsou nyní podezřelí ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.   

    V policejním sítu ale uvízlo také sedm řidičů, kteří před jízdou požili alkohol. U všech se jednalo o méně než jedno promile alkoholu v dechu a věc tedy bude dále šetřena jako přestupek.

   Celkem tak 26 policistů a 2 strážníci Policie Městyse Jedovnice odhalili 18 přestupků a uložili pokuty v celkové výši za téměř 8 tisíc korun.

Odkazy do noveho okna

PA Street Dance Camp

PA Street Dance Camp 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem