Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dopravně bezpečnostní akce odhalila provinilce

BŘECLAVSKO: Řidiči, mějte na paměti, že jarní měsíce mají v dopravě svá úskalí.  

Břeclavsko - Překročení rychlosti, špatný technický stav vozidla, nepoužívání bezpečnostních pásů, ale také jízda pod vlivem alkoholu. Právě to je výčet nejčastějších prohřešků, které včera policisté odhalili při provádění dopravně bezpečnostní akce. Policejní hlídky se zaměřily na kontrolu řidičů především v místech se zvýšeným nápadem dopravních nehod i na frekventované úseky, kde je silný provoz.

Během akce policisté zkontrolovali 351 vozidel a zjistili 35 přestupků. Celkem 32 řidičů z místa odjíždělo s udělenou blokovou pokutou a další tři budou oznámeni do komise. Nejčastěji šoféři překročili stanovenou rychlost – bylo jich šestnáct. U jednoho vozidla  jsme dokonce naměřili rychlost 105 km/h v obci! Ve špatném technickém stavu byla čtyři auta a za nepoužívání bezpečnostních pásů jsme pokutovali tři provinilce. Bohužel u dvou řidičů vyšla pozitivně dechová zkouška na alkohol. Mezi další hříšníky se zařadil i jeden cyklista, dva telefonující řidiči a ze zbývajících přestupků lze jmenovat např. předjíždění, nedání přednosti či špatný způsob jízdy.
 
Podle uvedených výsledků je zřejmé, že někteří řidiči vědomě nedodržují stanovené předpisy a svojí jízdou ohrožují nejen sebe, ale i ostatní. Policisté se proto budou nadále intenzivně věnovat dohledu nad silničním provozem, neboť právě nastávající jarní měsíce přinášejí svá specifika. Je nutné počítat s tím, že zlepšující se počasí vyláká na silnice i ty řidiče, kteří přes zimu raději nevyjížděli. Není od věci připomenout, že se v provozu začnou znovu objevovat motorkáři a cyklisté. Všichni řidiči by neměli zapomínat, že jarní počasí může být velmi proměnlivé. Na jedné straně přetrvává riziko tvorby lokálních námraz a na druhé straně nás mohou nepříjemně překvapit  ostré sluneční paprsky, které náš zrak unaví.
Věříme, že pokud si řidiči všechna uvedená úskalí vezmou k srdci a budou dodržovat silniční pravidla, čeká je bezpečnější jízda se šťastným návratem.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 5. března 2015
 
 
 

vytisknout  e-mailem