Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Fyzické napadení i znásilnění si vymyslely

BŘECLAVSKO: Obě jsou nyní stíhané pro křivé obvinění. 

Břeclav - V těchto dnech zahájila vyšetřovatelka trestní stíhání pro přečin  - křivé obvinění. Právě tohoto protiprávního jednání se dopustila 20letá žena, která v polovině února přišla na policejní stanici oznámit, že ji nejdříve fyzicky napadl její přítel a poté ji dokonce znásilnil. Přestože byla podle trestního řádu poučena o následcích křivého obvinění, žena si trvala na svém.

Během prověřování případu, který si převzala služba kriminální policie a vyšetřování, vyšly na povrch ovšem jiné skutečnosti. Ukázalo se, že obvinění se nezakládá na pravdě. Žena navíc doznala, že k lživému kroku ji navedla její 34letá sestra, která ji na policii poslala.

Z tohoto případu plyne ponaučení, že lhát se opravdu nevyplácí. Obě se chtěly pomstít svému známému, a tak ho úmyslně obvinily z trestného činu. Ovšem karty se vzápětí obrátily - usnesení o zahájeném trestním stíhání si nakonec převzaly obě aktérky. U soudu se tak budou zpovídat z křivého obvinění, za které jim hrozí odnětí svobody až na tři léta.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 15. května 2017

křivé obvinění.mp3

vytisknout  e-mailem