Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jedno provinění za druhým

BŘECLAVSKO: Vzala si dávku pervitinu, řidičák nevlastní a jela v odcizeném autě.  

Valtice - Další uživatelku drog, která si klidně sedla za volant, zastavila hlídka dopravní policie ke konci minulého týdne ve Valticích. Dvacetiletá řidička na sebe sama upozornila, když neměla zapnuté předepsané osvětlení a navíc nebyla připoutaná. Možná o těchto předpisech ani neví. Jak se sama doznala, řidičský průkaz nemohla předložit, protože tento doklad nikdy nevlastnila. Provedený test na drogy ukázal pozitivní výsledek na pervitin. Žena vůbec nezapírala a přiznala se, že si předcházející večer nitrožilně aplikovala jednu dávku.

Navíc policisté zjistili, že na vozidle jsou umístěné cizí registrační značky, které tam nepatří. Samozřejmě, že začali prověřovat, odkud vozidlo pochází. Vylustrované informace je dovedly až za hranice našeho státu. Nakonec se ukázalo, že auto bylo odcizené v Rakousku. Kriminalisté se celou událostí podrobně zabývají a zjišťují, jakou cestou se žena k vozidlu dostala.

Zbývá dodat, že dvacetiletou řidičku nekontrolovali policisté v těchto dnech poprvé. Jak vyšlo najevo, již v dubnu si vzala bez vědomí svého známého jiné vozidlo a brázdila naše silnice. Tehdy jí sice nevyšel pozitivní test na drogy, ale i tak se nevyhnula tomu, že jsme zahájili úkony trestního řízení za neoprávněné užívání motorového vozidla. Teď si ještě za jízdu pod vlivem drog vyslouží obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a kvůli kradenému autu se pozornosti kriminalistů jen tak rychle nezbaví.
 
por. Mgr. Kamila Haraštová, 19. května 2014
 

vytisknout  e-mailem