Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Loupežná přepadení jsou objasněna!

BŘECLAVSKO: Policejní práce vedla k dopadení pachatelů. 

Břeclavsko -Loupežná přepadení patří k závažným trestným činům. Takového jednání se dopouští ten, kdo proti jinému užije násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci. Kriminalistům se podařilo v těchto dnech objasnit tři skutky, které se na Břeclavsku staly.  

Dnešního dne (20.5.) do vazby putoval mladík, kterému teprve bude osmnáct let. I když ještě není plnoletý, má na svém kontě bohatou zkušenost. Policisté ho kromě krádeží viní i ze spáchání loupežného přepadení v Mikulově, ke kterému došlo v neděli dne 1. 5. Násilník si vyhlédl u cesty ženu, ke které přistoupil s kapucí na hlavě a zastřeným obličejem. Vyžadoval vydání financí a na důkaz toho, že to myslí vážně, ji ohrožoval elektrickým paralyzérem. Poškozená žena mu z obavy o svůj život peníze vydala. Policistům se podařilo mladíka zadržet a se souhlasem soudce putoval do vazební věznice.

Obdobný scénář mělo i přepadení, které se odehrálo tento týden v úterý dne 17. 5.Břeclavi. Na ulici Jana Palacha přistoupila trojice mladíků k šestatřicetiletému muži. Jeden z nich mu pohrozil zapnutým elektrickým paralyzérem a další ho povalil do keřů. Také tuto trojici zajímaly peníze. Násilníci vytáhli poškozenému ze zadní kapsy kalhot peněženku, z které odcizili pár stovek. Rychlá operativní činnost přivedla policisty na stopu. Kriminalisté zadrželi 18letého a 23letého muže. Ti si k násilnostem přizvali  dalšího spolupachatele, který je ještě mladiství. Jeden z trojice, a to osmnáctiletý obviněný, putoval přímou eskortou do věznice. Byl na něj totiž vydán příkaz k dodání do výkonu trestu za předešlou trestnou činnost. Zbývající dva si převzali obvinění a budou stíháni na svobodě.
 
Poslední případ loupežného přepadení rozpletli policisté dnes v dopoledních hodinách. Zahájili trestní stíhání proti mladistvému, který se v polovině března dopustil násilí v Hustopečích. Ve večerních hodinách si vytipoval ženu, která šla nedaleko areálu tržnice. Mladík ji udeřil pěstí a po krátkém přetahování jí odcizil kabelku. I když z místa činu okamžitě utekl, policisté ho dnes zajistili a obvinili z protiprávního jednání.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 20.5.2011

vytisknout  e-mailem