Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Trojice daleko nedojela

BŘECLAVSKO: V autě se našlo přes čtyřicet krabiček léků. 

Klentnice - Na dopravní kontrolu, která proběhla ve středu tento týden, nebude v dobrém vzpomínat ani  řidič a stejně tak jeho dva spolucestující. Policejní hlídka kontrolovala v obci Klentnice osobní vozidlo Toyota Camry a u 34letého muže za volantem vyšel pozitivně test na přítomnost omamných látek. Mimo tento prohřešek čekalo na policisty i další překvapení. Ve vozidle se nacházely injekční stříkačky a prekursory k výrobě drog. Kromě řidiče na  služebnu putoval 22letý spolucestující i jeho o dva roky mladší přítel. Trojice měla co vysvětlovat…

Ukázalo se, že spolu přijeli vlakem ze Slovenska. Všichni tři vystoupili v Břeclavi, odkud pokračovali autem na Brno. U našich sousedů nebyli v žádném případě náhodou. V Bratislavě nakoupili několik krabiček léků obsahující pseudoefedrin, který potřebovali k výrobě pervitinu.
 
Každému z nich nakonec vyšetřovatel sdělil podezření z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Spisový materiál ve zkráceném přípravném řízení poputuje v následujících dnech na státní zastupitelství. Pro úplnost zbývá dodat, že za uvedený trestný čin hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 16. ledna 2015
klentnice.wav
 

vytisknout  e-mailem