Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Víkend na silnicích

BŘECLAVSKO: Policisté se zaměřili na dopravu.  

Břeclavsko - Víkendové dopravně bezpečnostní akce odhalily několik provinilců. Na břeclavských silnicích zkontrolovali policisté v pátek(13.7.) a v sobotu (14.7) více než 360 vozidel a odhalili 23 přestupků, za které udělili pokuty v částce 14 tisíc korun.Nejčastějším prohřeškem bylo nedodržení povolené rychlosti a nepoužití bezpečnostního pásu. U dvou řidičů vyšlo pozitivně odborné měření na alkohol a to v hodnotách do jedné promile. Na místě policisté v obou případech zadrželi řidičské průkazy a další jízdu zakázali.

V jiném duchu proběhla v neděli (15.7.) akce zaměřená na kontrolu autobusů na bývalém hraničním přechodu v Mikulově. Dopravní policisté zkontrolovali 11 dopravních prostředků. Pro porušení dohody AETR, nepředložení záznamových listů za období ve kterém řídili, nebo potvrzení, že v uvedené době neřídili, udělili muži zákona dvěma řidičům autobusů kauci v celkové částce 28 tisíc korun.

Akce obdobného charakteru budou pokračovat i v nadcházejícím období. Proto policisté vyzývají řidiče k maximální opatrnosti, ohleduplnosti a ukázněnosti za volantem.

nprap. Bc. Hana Kejlová, 16.7.2012

vytisknout  e-mailem