Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zahrádkáři, jsou vaše chaty v pořádku?

BŘECLAVSKO: Zloději se o víkendu vydali do zahradních kolonií. 

Břeclavsko - Uplynulý víkend nahrál zlodějům, kteří se vydali do zahradních kolonií. Policisté totiž zaevidovali hned tři vloupání, kdy nenechavci navštívili cizí obydlí.

V katastru Lednice zamířil pachatel do místní kolonie a ze zahraní chatky odcizil motorovou pilu v hodnotě 12 tisíc korun. Další událost na sebe nenechala dlouho čekat. V obci Diváky zas řádil zloděj v lovecké chatě, která se nachází v trati zvané „ Na Rovinách“. Poškodil zámek, vnikl dovnitř a chatu prohledal. Zřejmě se jednalo o labužníka. Otevřel si láhev vína, popil lahodný mok a pak se z místa vytratil. Žádné věci z chaty nezmizely.
 
Nejvyšší škodu však za sebou nechala nezvaná návštěva, která překvapila majitele chaty v břeclavské zahrádkářské kolonii „ U Letiště“. Vzniklá škoda se totiž dostala až na téměř 90 tisíc korun. Zloděj vnikl násilím dovnitř a odcizil LCD televizor, notebook, digitální fotoaparát, dvě jízdní kola a další věci.
 
Policisté upozorňují občany, aby se v podzimních měsících, kdy rekreační chaty bývají jen zřídka užívány, postarali o zabezpečení svých objektů. Není v silách policistů, aby uhlídali všechny rekreační a zahradní příbytky. Tato starost  zůstává především na majitelích. V první řadě doporučujeme, aby zahrádkáři nenechávali v chatách cennější věci (zejména elektroniku, nářadí, počítače, atd.). Také instalace mechanických zábranných prostředků (bezpečností zámky, uzamykatelné okenice, mříže) může zloděje odvrátit od nekalých úmyslů.
 
por. Mgr. Kamila Haraštová, 7. října 2013
 

vytisknout  e-mailem