Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Cyklisté bourali

HODONÍNSKO: Dvě pondělní nehody s účastí cyklistů.  

 Začátek nového týdne poznamenaly hned dvě dopravní nehody, na kterých měli podíl cyklisté. V pondělí sedm hodin ráno se stala dopravní nehoda ve Bzenci. Na křižovatce ulic J. Wolkera a Žilkova došlo ke střetu osobního vozidla s cyklistou. Čtyřiapadesátiletý cyklista jedoucí po chodníku měl v úmyslu přejet vozovku a pokračovat dál. Přitom ale vjel do jízdní dráhy vozidlu Škoda Fabia. I přesto, že se řidička snažila střetu zabránit brzděním, narazila přední částí vozidla do levého boku jízdního kola. Po nárazu upadl cyklista na vozovku, čímž si způsobil lehké poranění a musel být ošetřen v nemocnici.

Další obdobná nehoda se stala v deset hodin dopoledne v Hodoníně u obchodního domu Marína v ulici Cihlářská čtvrť. Sedmačtyřicetiletý cyklista jel v jednosměrné ulici směrem, kterým je to zakázáno dopravním značením. Přitom narazil do vozidla Ford vyjíždějícího z parkoviště. Při nehodě utrpěl cyklista lehké zranění a byl převezen na ošetření do nemocnice.

Obě dopravní nehody se obešly bez přítomnosti alkoholu. Míru zavinění jednotlivých účastníků i nadále prošetřují dopravní policisté.


 

nprap. Petr Zámečník, 24. 4. 2012

vytisknout  e-mailem