Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Cyklisté havarovali

HODONÍNSKO: Čtyři promile měl cyklista, který si rozbil hlavu. 

V sobotu v podvečer vyjížděli dopravní policisté do lokality vinných sklepů v obci Mutěnice. Na místě došlo k havárii a pádu jednasedmdesátiletého cyklisty. Ten při jízdě na kole vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do transformátoru. Po nárazu upadl na vozovku a způsobil si zranění na hlavě. Dechová zkouška nemohla být z důvodu zranění provedena a tak policisté nechali zajistit odběr vzorku krve. Ten by měl potvrdit či vyloučit, zda na havárii nese podíl i alkohol.

O dvě hodiny později byla nahlášena obdobná událost na silnici mezi obcemi Vápenky a Suchovské Mlýny. I na tomto místě havaroval jedoucí cyklista a havárie skončila zraněním. Osmačtyřicetiletý cyklista na přímém úseku silnice v mírném klesání nezvládl řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde havaroval do silničního příkopu. Dechová zkouška následně prokázala, že na havárii má zásadní podíl vypitý alkohol. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili 4,1‰ alkoholu. Následně byl cyklista přepraven k ošetření do nemocnice.

Pro doplnění uvádíme, že cyklista, který je pod vlivem alkoholu účastníkem dopravní nehody či havárie, může být ve správním řízení pokutován až do výše 50tisíc korun.


 

por. Bc. Petr Zámečník, 12. 5. 2014

vytisknout  e-mailem