Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dvě tragické nehody

HODONÍNSKO: Při smrtelných nehodách zemřel cyklista a spolujezdec z osobáku. 

V pátek 6. listopadu v 15.30 hodin došlo na silnici mezi Hodonínem a Ratíškovicemi ke střetu osobního vozidla s cyklistou se smrtelným zraněním cyklisty. Osmnáctiletý cyklista při vyjíždění z lesní cesty nedal přednost v jízdě z levé strany jedoucímu vozidlu Škoda Octavia. Řidič auta již pro krátkou vzdálenost nedokázal střetu zabránit a do cyklisty narazil. Cyklista při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Dechová zkouška na alkohol i test na drogy u řidiče osobního vozidla byly negativní.

Další víkendová nehoda s tragickým koncem se odehrála v sobotu 7. listopadu po devatenácté hodině na silnici mezi obcemi Veselí nad Moravou a Blatnice pod Sv. Antonínkem. Dvaačtyřicetiletý řidič osobního vozidla BMW jel od Veselí nad Moravou a nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám, mokré vozovce a svým schopnostem. Při projíždění táhlou levotočivou zatáčkou vyjel do travnatého pásu mimo vozovku, poté přejel do protisměru, kde ve smyku narazil do kmene stromu. Poté vozidlo narazilo do dalšího kmene stromu, který byl nárazem vytržen i s kořenovým systémem a nakonec narazilo do v pořadí již třetího stromu, kde se zastavilo. Při nehodě utrpěl čtyřicetiletý spolujezdec na předním sedadle smrtelná zranění a na místě zemřel. Řidič utrpěl lehké zranění a a byl odvezen do nemocnice. Ještě před tím při dechové zkoušce nadýchal 1,8‰ alkoholu.

Obě dopravní nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování. O míře zavinění jednotlivých účastníků a případné právní kvalifikaci rozhodne další šetření.

 

por. Bc. Petr Zámečník, 8. 11. 2015

vytisknout  e-mailem