Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jak se jezdilo o víkendu

HODONÍNSKO: Velikonoční svátky ve znamení alkoholu a nehod. 

 Policisté se během svátečního prodlouženého víkendu rozhodně nenudili. Během vyhlášené celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, ale i mimo ni, narazili na několik řidičů, kteří si z mediální kampaně nic nedělali a pokoušeli štěstí. Od soboty do pondělí tak v síti policejních kontrol na Hodonínsku uvízlo 11 opilých řidičů a jeden co řídil s drogou v těle. Policisté navíc řešili šest dopravních nehod. Některé z nich měly závažné následky a některé byly způsobeny také pod taktovkou alkoholu.
Na rodinný výlet si v pondělí ráno vyjela rodina, která však narazila na policejní hlídku. Policisté otce rodiny, jako řidiče, podrobili dechové zkoušce. Ta vykázala, že osmadvacetiletý muž je pod vlivem alkoholu, když nadýchal 1,0‰ alkoholu. Původně zamýšlený výlet tak nabral jinou podobu a muž s policisty odjel na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Pokud se při rozboru ukáže hodnota alkoholu vyšší než jedna promile, policisté ho obviní z trestného činu a bude je čekat soud. O svůj řidičský průkaz pak přišel přímo na místě, kde mu ho zadrželi policisté.
Dopravní nehodu, na které měl podíl alkohol, řešili dopravní policisté v pondělí odpoledne v obci Lovčice. Osmnáctiletý mladík jel na motocyklu bez přidělené registrační značky po místní komunikaci. Při své jízdě nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a s motocyklem najel na obrubník u chodníku a havaroval na vozovku. Při nehodě utrpěl lehké zranění a musel být ošetřen v nemocnici. Policisté při vyšetřování této události zjistili, že mladík není držitelem řidičského průkazu. Při dechové zkoušce navíc nadýchal 2,4‰ alkoholu. Jeho opilecká jízda tak bude mít dohru u soudu, kde může být potrestán až tříletým odnětím svobody.


 

nprap. Petr Zámečník, 10. 4. 2012

vytisknout  e-mailem