Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Komu není rady …

HODONÍNSKO: Policisté opět pochytali ovlivněné řidiče. 

 Známé české pořekadlo „komu není rady, tomu není pomoci,“ by šlo určitě napasovat na případ, který se stal v noci na pátek. Strážničtí policisté kontrolovali řidičku osobního vozidla. Podle osobní znalosti věděli, že je před nimi uživatelka drog a ta ji podrobili testu na návykové látky. Jak správně tušili, i tentokrát byla pod vlivem omamných látek, když test ukázal přítomnost amfetaminů v jejím těle. Navíc policisté zjistili, že čtyřiadvacetiletá žena řídila vozidlo i přesto, že jí byl vysloven půlroční zákaz řízení a odebráno řidičské oprávnění. Svým jednáním se tak dopustila trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a může za něj být odsouzena až ke třem letům odnětí svobody.

To však nebyl jediný případ, kdy ovlivnění řidiči uvízli v síti policejních kontrol. V pátek večer přistihli opilého řidiče kyjovští policisté v obci Žeravice. Pětačtyřicetiletý řidič právě odjížděl od místního pohostinství, když jej zastavili policisté a vyzvali jej k provedení dechové zkoušky. Při té bylo zjištěno, že je pod vlivem alkoholu a bylo mu v dechu naměřeno 1,5‰ alkoholu. Na místě tak ihned zadrželi řidičský průkaz a také zakázali další jízdu. Za jízdu pod vlivem alkoholu mu hrozí trestní stíhání a může být odsouzen až k ročnímu odnětí svobody.

Další dva zdrogované řidiče přistihli kyjovští policisté v Kyjově. Test na návykové látky potvrdil přítomnost amfetaminů a canabiss v tělech devatenáctiletého a šestadvacetiletého řidiče. Oba se budou zodpovídat správnímu orgánu, který jim může uložit pokutu a zákaz řízení.

Veselští policisté kontrolovali v sobotu dopoledne řidiče, který nadýchal 0,7‰ alkoholu. Po bezdůvodném odmítnutí lékařského vyšetření jej čeká vysoká pokuta a zákaz řízení. A o den později odhalila hlídka veselských policistů řidiče, který nadýchal 1,0‰ alkoholu. Kontrolovali jej v obci Žeraviny, když řídil osobní vozidlo.

Všichni z výše uvedených policistů se přesvědčili, že policisty od silničních kontrol neodradí ani mrazivé počasí. A tak všichni ostatní řidiči mohou počítat s tím, že se s policejními hlídkami a kontrolami řidičů budou na silnicích potkávat stále.


 

nprap. Petr Zámečník, 13. 2. 2012

vytisknout  e-mailem