Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Mobilní telefony lákají zloděje

HODONÍNSKO: Mladá žena neodolala pokušení a ukradla mobil. 

Chvilka nepozornosti majitele telefonu a nenechavá ruka zlodějky. To byl scénář, který se odehrál o víkendu na jedné hodonínské benzince. Policistům bylo oznámeno, že na benzince došlo ke krádeži mobilního telefonu v hodnotě 16tisíc korun, který majitel nechal na moment položený bez dozoru. Provedeným šetřením se policistům podařilo zjistit, kdo je pachatelem krádeže. Jedná se o devatenáctiletou ženu, která zřejmě neodolala pokušení. To ji však teď bude stát trestní stíhání pro trestný čin Krádeže, za který by mohla být odsouzena až na dva roky odnětí svobody.

A na svůj mobil v hodnotě 15tisíc korun si o víkendu nedával dostatečný pozor ani jednadvacetiletý muž, který jej vytratil při cestě kolem hodonínského zimního stadionu. Mobil pak pravděpodobně někdo nalezl, ale namísto poctivého odevzdání nálezu, si jej přivlastnil. Snad ani netušil, že se tak dopouští trestného činu Zatajení nálezu. V případě vypátrání bude obviněn a soud ho může potrestat až ročním trest odnětí svobody.

Tady policisté apelují na širokou veřejnost, že každý nález cenné věci by měl být odevzdán na místní obecní či městský úřad nebo na služebnu policie. V opačném případě se nálezce dopouští protiprávního jednání.


 

nprap. Bc. Petr Zámečník, 15. 10. 2013

vytisknout  e-mailem