Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nadýchal téměř dvě promile

HODONÍNSKO: V autě vezl syna a jeho kamaráda. 

Ve středu odpoledne kontrolovali ve Vracově dopravní policisté řidiče osobního vozidla. Po předložení dokladů potřebných k provozu a řízení motorových vozidel řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky. Zkouška měla pozitivní výsledek a řidič nadýchal  1,9 ‰ alkoholu. Policisté řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi jeho řidičský průkaz. Zarážející na celém případu je skutečnost, že opilý muž v autě převážel svého patnáctiletého syna a jeho kamaráda.

Dalšího silně opilého řidiče ve středu zadrželi policisté ze Strážnice. Tento šestačtyřicetiletý muž po předchozím požití alkoholu sedl za volant osobního vozidla. Na cestě z Hodonína do Strážnice se mu však do cesty postavili policisté a podrobili jej dechové zkoušce. Při té vyšlo najevo, že řidič pil alkohol a na displeji měřicího přístroje se objevila hodnota 2,7 ‰ alkoholu. I tento muž na místě přišel o svůj řidičský průkaz a další jízda mu byla zakázána.
Oba řidiče teď čeká trestní stíhání a obvinění z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení jim může být uložen až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Petr Zámečník, 21. 4. 2011

vytisknout  e-mailem