Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Násilník skončil v cele

HODONÍNSKO: Ani o posledním víkendu se policisté nenudili. 

Téměř železnou pravidelností se o víkendových dnech pro policisty stává řešení mezilidských a rodinných problémů, které vyúsťují ve vzájemné potyčky a napadání. Jednu takovou řešili policisté v sobotu odpoledne v obci Čejč. Padesátiletý muž tam nejprve slovně hrubými výrazy a poté i fyzicky napadl ženu. Tu nakonec udeřil dlaní do obličeje a shodil jí dioptrické brýle.

Při dalším incidentu pak policisté museli zasahovat v sobotu odpoledne v malé obci na Kyjovsku. Sedmdesátiletý muž v rodinném domě v podnapilém stavu vulgárně urážel a vyhrožoval ženě a jejímu manželovi a to dokonce za přítomnosti nezletilých dětí. Po příjezdu na místo policisté vyhodnotili napjatou situaci tak, že podezřelý muž neskýtal záruku, že by v jednání v důsledku podnapilosti nepokračoval a tak jej policisté zajistili. Následně byl eskortován do policejní cely, kde měl zajištěn nocleh.

Oba případy postoupí policisté k řešení správnímu orgánu, který podezřelým mužům za přestupek proti občanskému soužití může uložit pokutu.


 

por. Bc. Petr Zámečník, 19. 5. 2014

vytisknout  e-mailem