Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nehody motorkářů

HODONÍNSKO: Neobešly se bez zranění 

Včerejší den řešili dopravní policisté hned tři nehody motorkářů.

 

První ze tří nehod se stala po 14 hodině mezi obcemi Strážnice a Vnorovy na silnici č. I/55. Řidič traktoru s přívěsem začal odbočovat z hlavní silnice doleva na místní komunikaci v době, kdy byl z levé strany předjížděn motocyklem Honda, které řídil 19-letý řidič a vezl 17-letou spolujezdkyni. Motorkář začal brzdit, naklonil motocykl doleva a položil ho na vozovku. Ten se sunul po boku dopředu a narazil do kol traktoru. Řidič motocyklu vyvázl bez zranění, hůř je na tom spolujezdkyně, která byla s těžkým zraněním hospitalizována v nemocnici v Hodoníně. Dechové zkoušky u řidičů byly negativní. Dopravní nehoda je šetřena jako přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Věc je i nadále v šetření policie, o pachateli přečinu nebylo prozatím rozhodnuto. Policie také žádá svědky této dopravní nehody, kteří by mohli přispět k objasnění nehodového děje, ať se ozvou na telefon 974633260 nebo přímo na linku 158.

 

Druhá nehoda se stala krátce po 17 hodině mezi obcemi Bzenec a Těmice. 65-letý řidič Š Favorit začal se svým vozidlem předjíždět před sebou jedoucí menší zemědělský stroj a to v úseku, kdy neměl rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí a navíc v místě, kde je plná čára. V době, kdy byl na úrovni zemědělského stroje, zpozoroval v protisměru jedoucí motocykl. I přes snahu se zařadit zpátky do svého pruhu došlo k bočnímu střetu vozidla a motocyklu. 38-letý řidič motocykl upadl i s motocyklem a sunul se po vozovce. S těžkým zraněním byl letecky transportován do nemocnice v Brně. Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní. Za přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí řidiči až 2 roky vězení. Řidič vozidla navíc předložil při kontrole propadlý posudek o zdravotní způsobilosti. Lékařské vyšetření je povinen absolvovat každý řidič, který dosáhne věku 60 let, poté v 65, 68 a následně už každé dva roky. Za neabsolvovanou nebo propadlou prohlídku o zdravotní způsobilosti hrozí řidiči zákaz řízení na 1-2 roky a pokuta ve správním řízení 25-50tisíc korun což není zanedbatelná částka.

 

Třetí nehoda se stala před 18 hodinou v Kyjově na parkovišti u Kauflandu. 19-letý řidič vozidla Š Octavie při najíždění na parkovací místa začal objíždět pomalejší auto a ve snaze zkrátit si cestu, najel vlevo do protisměru a čelně se střetl s motocyklem Suzuki, které řídil 52-letý řidič a právě vyjížděl z parkoviště. Řidič motocyklu při nárazu přepadl přes přední kapotu vozidla na vozovku a způsobil si pádem lehčí zranění. Po ošetření v nemocnici byl propuštěn do domácího léčení. Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní.

 

nprap. Bc. Radka Polášková, 23.8.2012

 

Odkazy do noveho okna

Strážnice1

Strážnice1 

Detailní náhled

Strážnice2

Strážnice2 

Detailní náhled

Strážnice3

Strážnice3 

Detailní náhled

Těmice1

Těmice1 

Detailní náhled

Těmice2

Těmice2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem