Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Opilí cyklisté havarovali

HODONÍNSKO: U jednoho zjištěno rekordních 4,5 promile alkoholu 

V pátek odpoledne bylo policistům oznámeno, že v kyjovské nemocnici přijali k ošetření muže, který měl havarovat na jízdním kole. K samotné havárii cyklisty mělo dojít ve Bzenci v ulici Vinařů. Cyklista na jízdním kole se s největší pravděpodobností nevěnoval řízení a  havaroval na komunikaci. Po nehodě byl převezen sanitkou do nemocnice. K uvedené havárii  zřejmě napomohl i alkohol, který cyklista vypil. Dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 4,5‰ alkoholu.

Obdobně dopadl i cyklista, který havaroval v obci Prušánky. Tato nehoda se stala v noci ze soboty na neděli. Cyklista jel na jízdním kole po předchozím požití alkoholických nápojů. Přitom se plně nevěnoval řízení a s jízdním kolem havaroval. Při pádu utrpěl lehké zranění. Dechová zkouška, kterou u něj policisté provedli, vykázala hodnotu 2,5‰ alkoholu.

Ani jeden z těchto cyklistů neměl při pádu na hlavě ochrannou přilbu. Přitom oba si způsobili právě zranění hlavy. Jejich jízdu pod vlivem alkoholu policisté oznámí správnímu orgánu. Ten jim může uložit pokutu  od 10 000  do 20 000 korun.

nprap. Petr Zámečník

vytisknout  e-mailem