Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Podvedli je na internetu

HODONÍNSKO: Virtuální prostředí nese jisté riziko.  

Hodonínští policisté ve středu přijali dvě oznámení o podvodném jednání spáchané prostřednictvím internetu. Sedmatřicetiletý muž oznámil, že zareagoval na inzerát, který nabízel 5 kusů zahradních deštníků. Poškozený muž se prodávajícímu ozval s tím, že má zájem o zakoupení deštníků za částku 7500korun. Po vzájemné e-mailové a telefonické domluvě zaslal požadovanou na bankovní účet. Nabízené zahradní deštníky však do dnešního dne neznámý pachatel nedodal a ze zaplacené částky vrátil zpět pouze jednu tisícikorunu.

Další podvedenou je pětačtyřicetiletá žena, která si přes internet objednala mobilní telefon za částku 2500korun. Této zájemkyni o mobil byla následně vystavena závazná objednávka na objednané zboží, na jejímž základě zaplatila požadovanou částku na bankovní účet. Po převodu peněz jí však objednané zboží až do současné doby nedošlo a nebyly jí vráceny ani zaplacené peníze. Prodejce po získání peněz přestal s kupující komunikovat.

Policisté po obou pachatelích pátrají. První případ šetří jako trestný čin podvodu a druhý případ jako přestupek proti majetku.


nprap. Bc. Petr Zámečník, 16. 8. 2012

vytisknout  e-mailem