Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Posilnili se alkoholem

HODONÍNSKO: Ani tři promile za volantem nejsou výjimkou. 

Policisté na Hodonínsku během víkendu odhalili celkem šest řidičů, kteří sedli do auta pod vlivem alkoholu. Tři z nich jsou řešeni v přestupkové rovině, to znamená, že jim byla naměřena hodnota alkoholu menší než jedna promile. Ti zbývající tři provinilci budou čelit trestnímu stíhání a pravděpodobně skončí u soudu.

Jedním z nich je sedmatřicetiletý muž, kterého odhalili strážničtí policisté v neděli večer. Tento řidič řídil osobní vozidlo ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil sám předchozím požitím alkoholických nápojů. Při silniční kontrole na výzvu policistů nadýchal 3,1‰ alkoholu. Policisté řidiči hned na místě zadrželi jeho řidičský průkaz a zbytek noci strávil v policejní cele.

Opilého jednatřicetiletého řidiče zjistili při silniční kontrole i dopravní policisté. V sobotu dopoledne jej přistihli při překročení nejvyšší povolené rychlosti, když obcí Petrov projížděl na motocyklu rychlostí 64 km/h. Při dechové zkoušce pak vyšlo najevo, že je navíc pod vlivem alkoholu. Měřicí přístroj ukázal hodnotu 1,1‰ alkoholu. I tento řidič přišel na místě o řidičský průkaz.

Proti oběma bude zahájeno trestní řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mohou být odsouzeni až k jednomu roku odnětí svobody.


 

nprap. Bc. Petr Zámečník, 20. 8. 2012

vytisknout  e-mailem