Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Preventivní akce "HAD 2017"

HODONÍNSKO: Zaměřili jsme se na Hazard, Alkohol a Děti 

Také policisté z Jihomoravkého kraje se v měsících červenci, srpnu a září připojili k celorepublikové preventivní akci pracovně nazvané „Had 2017“ (hazard, alkohol a děti). V rámci své činnosti se policisté společně s dalšími participujícími subjekty zaměřili především na dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholu, cigaret a nelegálních drog a také na dodržování zákazu hazardního hraní dětí

Během uplynulého víkendu proběhla tato akce také na území Hodonínska. Akci jsme zaměřili na kontrolu míst, která jsou hojně navštěvována mládeží a je zde velká pravděpodobnost užívání alkoholu a dalších omamných a psychotropních látek. Do akce jsou zapojeni i pracovníci státní správy a samosprávy. Na této konkrétní akci akci byly zjištěny pouze dvě osoby mladší 18 let, které požily alkoholický nápoj (0,25 a 1,56 promile).

Celkem bylo kontrolováno 11 restauračních zařízení a klubů a také jeden areál, kde probíhal hudební festival. Kromě zjištěných problémů s podáváním alkoholu mladistvým osobám zjistily porušení předpisů i spolupracující subjekty (ČOI, HZS, OSPOD, atd.), které je dále budou řešit v rámci správního řízení.

.alkohol

K preventivní kontrolní akci přistupuje policie a vláda na základě dlouhodobých výzkumů, které poukazují na vysokou toleranci české společnosti k hazardnímu hraní dětí a nadměrné konzumaci alkoholických nápojů dětmi.

Odkazy do noveho okna

kontrola1

kontrola1 

Detailní náhled

kontrola2

kontrola2 

Detailní náhled

kontrola3

kontrola3 

Detailní náhled

kontrola4

kontrola4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem