Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Příležitost dělá zloděje

HODONÍNSKO: Ztracená peněženka je už na světě 

Kyjovským policistům se podařilo objasnit případ krádeže peněženky, o kterém jsme vás informovali v listopadu loňského roku. O svoji peněženku tenkrát přišla osmadvacetiletá žena. Mohla za to zřejmě její roztržitost nebo nepozornost. Jisté je, že jejího opomenutí hbitě využil neznámý muž.
Celá věc se seběhla v odpoledních hodinách v pobočce banky v Kyjově. Při vypisování platebního příkazu ztratila žena přehled o své peněžence, kterou ponechala položenou na samoobslužném pultu ve vestibulu banky. Podle starého pořekadla, že příležitost dělá zloděje, využil právě tohoto okamžiku pachatel a po opuštěné peněžence sáhl. Rozhodně ne z toho důvodu, že by ji chtěl poctivě vrátit, i když podle dokladů v peněžence by věděl komu. Peněženku strčil do kapsy a místo rychle opustil. Nešťastná žena tedy ztrátu ohlásila kyjovským policistům.
Po dvou měsících pátrání se můžeme pochlubit úspěšným dopadením pachatele. Jedná se o třiašedesátiletého muže, který se policistům na základě předložených důkazů přiznal. K jeho dopadení významně napomohl záznam kamerového systému. Muže, který byl zaznamenán na kamerovém záznamu zbývalo tedy ztotožnit a vypátrat. To už byla práce pro kyjovské policisty, kteří díky výborné osobní a místní znalosti tohoto muže za dva měsíce dopadli. U výslechu se ještě pokoušel zapírat, ale nakonec se skutečně přiznal a dokonce uvedenou peněženku policistům vydal. Bohužel už bez několika tisícikorun, které tam původně byly, ale za to s kompletními doklady a platebními kartami.
Policisté mu sdělili podezření z trestných činů Neoprávněné opatření platebního prostředku a Zatajení nálezu. Za to mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Petr Zámečník

vytisknout  e-mailem