Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

S drogou za volantem

HODONÍNSKO: Mladí řidiči hazardují se svými i cizími životy. 

 V sobotu v nočních hodinách kontrolovali dubňanští policisté teprve „osmnáctiletého“ řidiče osobního vozidla. Při kontrole pak policisté zjistili nejen, že není držitelem řidičského oprávnění, ale že řídí pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce nadýchal 0,3‰. A aby toho nebylo málo, tak orientační test na přítomnost drog odhalil v jeho těle látku Cannabis. Další jízdu mu tedy policisté na místě zakázali a zahájili proti němu trestní stíhání. Hrozí mu až roční trest odnětí svobody.

V noci na neděli kontrolovali kyjovští policisté „devatenáctiletého“ řidiče osobního vozidla. Ten při silniční kontrole nebyl schopen předložit řidičský průkaz. Následnou lustrací policisté zjistili, že má řidič vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Při testu na přítomnost drog navíc vyšlo najevo, že řídil pod vlivem amfetaminů. I tento řidič bude čelit trestnímu stíhání, ve kterém by mohl být za trestné činy Ohrožení pod vlivem návykové látky a Maření výkonu úředního rozhodnutí odsouzen až na dva roky odnětí svobody.
Jistě není nutné připomínat, jak zrádná může být kombinace mladého nezkušeného řidiče a uživatele drog zároveň. Je jen velkou shodou náhod, že nedošlo k závažné nehodě. I proto se policisté budou nadále této problematice věnovat.

 
por. Bc. Petr Zámečník, 4. 5. 2015

vytisknout  e-mailem