Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Viditelně odložené věci přilákaly zloděje

HODONÍNSKO: Připomínáme řidičům, že auto není trezor. 

     V předvánočním i vánočním čase jsme přijali oznámení o třech případech vloupání do osobních vozidel na Hodonínsku.
     K prvnímu došlo v pátek před sedmnáctou hodinou v Hodoníně na ulici Purkyňova. Řidička zaparkovala Škodu Octavia nedaleko hřbitova a na patnáct minut se vzdálila. To zatím neznámému pachateli stačilo k tomu, aby rozbil sklo zadních dveří a zmocnil se její kabelky. Nechala ji totiž odloženou uvnitř. Poškozením auta vznikla škoda asi čtyři a půl tisíce korun a odcizením věcí dalších zhruba pět a půl tisíce korun.
     Druhý případ se odehrál také v pátek odpoledne. Terčem zájmu se stala Škoda Felicia, kterou řidička zaparkovala v Kyjově na ulici Strážovská. Když se po dvou hodinách vrátila, čekalo na ni nepříjemné překvapení. Někdo jí poškodil zámek pátých dveří a odcizil tašku s nákupem potravin za sedm set korun. Způsobenou škodu odhaduje celkově na téměř dva tisíce korun.
     Třetí vloupání do vozidla se stalo v obci Svatobořice-Mistřín v době od pondělního večera do úterního rána. Řidič parkoval Renault Scenic na volně přístupném místě u rodinného domu. Během noci mu neznámý pachatel rozbil sklo ve dveřích a sebral batoh ze zadního sedadla. Celková způsobená škoda je asi pět tisíc korun.
     V souvislosti s těmito případy opět připomínáme řidičům, že auto není trezor. Nenechávejte odložené věci na viditelných místech. Nelákejte troufalé a drzé nenechavce. Nedávejte zlodějům šanci. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 27. prosince 2017

vytisknout  e-mailem