Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Vyhasl další mladý život

HODONÍNSKO: Motorkář nezvládl předjíždění a narazil do auta. 

V poměrně krátké době vyšetřují dopravní policisté již druhou tragickou nehodu, při které zemřeli mladí motorkáři. V obou případech přecenili své schopnosti, nezvládli řízení a skončili pod koly protijedoucích vozidel. První případ se odehrál dvěma týdny u Čejkovic.

Nyní řešíme další obdobnou tragickou událost. Ve středu odpoledne došlo na silnici I/54 mezi obcemi Archlebov a Strážovice k dopravní nehodě se smrtelným zraněním mladého motorkáře. Třiadvacetiletý řidič motocyklu Suzuki jedoucí směrem na Strážovice ve stoupání komunikace předjížděl přes plnou čáru před ním jedoucí vozidlo. Po následném zařazení se před vozidlo při projíždění pravotočivou zatáčkou v důsledku nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení motocyklu. Po pádu s motorkou na zem se sunul do protisměrného jízdního pruhu. Tam došlo k nárazu motocyklu do protijedoucího vozidla Škoda Octavia, které se v důsledku střetu otočilo kolem svislé osy. Následně pak motocykl narazil do dalšího protijedoucího vozidla VW Polo. Při tom došlo k rozlomení rámu motocyklu a těžkým zraněním motocyklisty, kterým na místě události podlehl. K dalšímu zranění účastníků nehody nedošlo. Dechové zkoušky u řidičů automobilů byly negativní. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 200tisíc korun.

Apelujeme na všechny milovníky jedné stopy, aby nepřeceňovali své řidičské schopnosti a dovednosti a vždy jezdili v rámci svých možností tak, aby se z každé vyjížďky v pořádku vrátili domů.

por. Bc. Petr Zámečník, 24. 8. 2017

vytisknout  e-mailem