Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ze sklepa odcizil dvě jízdní kola

HODONÍNSKO: Policisté pátrají po zloději i po odcizených kolech. 

Policisté z obvodního oddělení v Hodoníně pátrají od soboty 25. ledna po dvou jízdních kolech a pachateli, či pachatelích, kteří je odcizili. Ke krádeži došlo v době od 20. prosince 2019 do 25. ledna, ze sklepních prostorů bytového domu v ulici Nám. Osvobození, Hodonín. Zloděj se do domu dostal, aniž by viditelně poškodil zámky dveří. Překážkou pro něj nebyla ani petlice sklepní kóje, ve které se nacházelo jedno z odcizených kol, a to horské jízdní kolo zn. Merida, červené barvy. Druhé trekingové kolo zn. Treck, stříbrné barvy, které zmizelo, se nacházelo neuzamknuté v prostorách sklepních kójí. Majitel škodu vyčíslil za nejméně osmnáct tisíc korun.

Policisté přivítají jakékoliv informace vedoucí ke ztotožnění neznámého pachatele a také poznatky, které by vedly k vypátrání odcizených jízdních kol. Za spolupráci předem děkujeme. 
 

Několik preventivních rad, jak se před krádežemi kol bránit:

Hlavní je nedat zlodějům šanci, případně riziko krádeže alespoň co nejvíce eliminovat. Použití vhodného zámku je téměř povinností. Ten je sice pro vybavené zloděje překonatelný. Čím je ale zámek kvalitnější, tím větší časový úsek k jeho překonání zloděj potřebuje, a tím také více riskuje, že bude při krádeži přistižen. Uzamknout kolo je vhodné i v okamžiku, kdy jej ukládáme do sklepních prostor nebo jej přepravujeme, a to jak na střeše, tak i závěsu automobilu. Dalším z rizikových faktorů je volba místa, kam jízdní kolo, byť jen na krátký okamžik, odstavíme. Nejvhodnější je mít tento prostor stále alespoň vizuálně pod kontrolou. Také místům pod dohledem kamerových systémů se místní zloději raději vyhnou.

por. Lenka Koryťáková, 29. ledna 2020

Odkazy do noveho okna

sklepní kóje

sklepní kóje 

Detailní náhled

jízdní kolo Merida

jízdní kolo Merida 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem