Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zloději to měli snadné

HODONÍNSKO: Majitelé si své věci nehlídali 

Zatím neznámý pachatel v neděli okradl pětadvacetiletého muže v Lužicích. Události se odehrála v zahrádkářské oblasti, kde zloděj využil nepozornosti zahrádkáře a vnikl do neuzamknuté zahradní chatky. Uvnitř chatky odcizil volně odložený mobil. Pak vlezl do neuzamknutého auta odstaveného u zahradní chatky a z brašny, která byla na sedačce odcizil peníze a platební kartu. Pomocí odcizené platební karty pak provedl  výběr hotovosti z bankomatu. Majiteli odcizených věcí vznikla škoda téměř sedm tisíc korun.

Podobný případ, kdy zloděj přišel snadno k peněžence, se stal také včera v Kyjově. V objektu jedné z firem vnikl pachatel do nezajištěné místnosti šatny zaměstnanců, kde z neuzamčené šatní skříně odcizil peněženku. V peněžence se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karta, u které byl na papírku přiložen PIN kód. Zloděj způsobil okradenému škodu ve výši 1500 korun. Jen rychlá blokace odcizené platební karty zabránila větší škodě.

Po obou pachatelích, kteří se dopustili trestného činu Neoprávněné opatření platebního prostředku, policisté pátrají. V případě dopadení mohou být potrestáni až dvouletým trestem odnětí svobody.

Policisté opět upozorňují, že je velmi rizikové nechávat si své věci bez dozoru. Stejně tak mít u platebních karet poznačený PIN kód. Buďte na své věci opatrní a nedávejte zlodějům šanci.

nprap. Petr Zámečník

vytisknout  e-mailem