Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE- Poté, co si vyslechl obvinění, šel znovu krást

KRÁLOVÉHRADECKO - Devatenáctiletý mladík bude stíhán vazebně 

AKTUALIZACE 4. července 2013 ve 13:00
Dnes před polednem soudce Okresního soudu v Hradci Králové rozhodl o tom, že mladík bude stíhán vazebně.
 

 
V pondělí jsme Vás informovali o objasněných krádežích do více jak třiceti objektů v našem krajském městě, ze kterých se ztrácely peníze a mobilní telefony (více zde: Počkali na "čistý vzduch" a šli na věc). Případ má nečekané pokračování.
Poté, co byl 19letý mladík minulý týden na zdejší policii obviněn a propuštěn ze zadržení, svědomí vůbec nezpytoval, právě naopak. Hned druhý den odpoledne si vyhlédl další objekt, a sice jednu z mateřských škol na Slezském Předměstí. Opět využil vhodnou příležitost, vnikl do jedné z kanceláří a z volně odložené kabelky odcizil peněženku s finanční hotovostí 1.200 korun a s platební kartou. Ze stolu sebral ještě mobilní telefon. Měl však smůlu. Když byl na odchodu, neunikl pozornosti jedné ze zaměstnankyň školky (shodou okolností se jednalo o poškozenou) a dal se na útěk. Cestou pak odhodil odcizený mobil, který žena sebrala a ihned přivolala policisty.
Mladík se nakonec k činu přiznal. Poté, co se dostavil tento týden na zdejší policii, kam byl předvolán kvůli předchozím krádežím, policistům celou krádež popsal. Policejní komisař podá dnešního dne k rukám státního zástupce podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Místo prázdnin tak nyní čeká mladíka nejspíš vězeňská cela.

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí
Zveřejněno: 3. července 2013 v 9:00

vytisknout  e-mailem