Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nepozornost se nevyplácí

KRÁLOVÉHRADECKO - Krádeže peněženek jsou na dením pořádku. 

Ne každý má takové štěstí, jako žena z posledního příběhu.
 
Ve středu dopoledne rozvážel 42letý muž do prodejen v obcích na Královéhradecku pečivo. Když vykládal zboží na rampu u jednoho obchodu v Novém Městě, dveře u řidiče ani u spolujezdce nezamkl, protože zboží nesl zhruba deset metrů, což netrvalo déle, než několik minut. Když se vrátil k vozidlu, zjistil, že dveře nejsou správně zavřené. Napadlo ho podívat se okamžitě do batohu. A potvrdilo se jeho podezření, že mu někdo během chvilky stihl odcizit z batohu mezi sedadly peněženku. Přišel tak asi o tisíc korun, ale především o doklady, což je pro něho velice nepříjemné vzhledem ke skutečnosti, že k jeho povolání jsou osobní doklady a řidičský průkaz nezbytné.
 
Ve čtvrtek ráno navštívil 89letý pán nemocnici v Novém Bydžově. V čekárně si pověsil na věšák bundu, ve které si nechal peněženku. Poté se odebral na různá vyšetření a bundu nechal zhruba tři hodiny bez dozoru. Když z nemocnice odcházel a bundu si oblékl, okamžitě zjistil, že mu peněženka chybí. Senior tak přišel o čtyři tisíce korun a osobní doklady.
 
Do třetice přišla o svoji peněženku 20letá žena v Hradci Králové. Nechala ji v úterý 8. 10. večer v jedné restauraci položenou na stole a šla hrát šipky. Až při ochodu zjistila, že peněženka na stole neleží. Domnívala se, že ji vzala k sobě kamarádka. Než však stihla zjistit, že ji vlastně ztratila, kontaktovala ji policie. 
Žena měla štěstí. Peněženku policisté náhodou objevili u podnapilého muže, který ležel ve středu večer na ulici. Ten na dotaz policistů, jak k peněžence přišel, nedokázal pro opilost odpovědět. Dechová zkouška mu naměřila tři promile alkoholu. Policisté tak museli s výslechem počkat, až 44letý muž vystřízliví, aby zjistili, jak k peněžence přišel. Nicméně okradené ženě peněženku vrátili, a tak ji ušetřili nemalé starosti.
Libuše Holá
10. 10. 2013, 10:20

vytisknout  e-mailem