Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zadržen přímo při činu

KRÁLOVÉHRADECKO - Úspěch policistů z oddělení hlídkové služby  

Dnes (29. 5. 2013) se krátce po jedné hodině ranní podařilo policistům z oddělení hlídkové služby zadržet v krajském městě přímo při činu podezřelého mladíka. Projíždějící policejní hlídka si totiž před jedním z obchodních domů na ul. Pilnáčkova v Hradci Králové všimla podezřelé postavy. Ta postávala na zdejším parkovišti v bezprostřední blízkosti bankomatu a prováděla zde evidentně nějakou transakci. Když přijeli policisté blíž, všimli si, že se jedná o mladíka, který se snaží provést hotovostní výběr. V té chvíli nabraly věci nečekaný spád.

Bleskovým šetřením vyšlo totiž najevo, že mladík měl krátce před tím, ve vzdálenosti cca 200 metrů od místa zadržení, rozbít skleněnou výplň u zaparkovaného osobního vozidla zn. Audi, vniknout dovnitř a odcizit z něj autorádio včetně peněženky s platebními kartami. Věci poté uložil do připraveného batohu a odešel k bankomatu. Ve chvíli, kdy se zde pomocí odcizené platební karty, na níž byl PIN kód, chystal vybrat finanční hotovost, byl překvapen policisty. Ti okamžitě pojali podezření, že nervózně vyhlížející mladík není určitě vlastníkem karty. Policistům se ještě snažil chvíli namluvit, že ji má půjčenou od kamaráda, ale toto mu samozřejmě neuvěřili. Vzhledem k tomu, že se choval podezřele a neznal ani základní údaje o držiteli karty, byli na místo přivoláni další kolegové. Na dotaz, co má v batohu, začal před zraky policistů vytahovat "zajímavé" věci: další platební karty, různé doklady, autorádio, dva mobilní telefony, dvě mobilní baterie, gumové rukavice, kombinační kleště, kulatý pilník atd. Mladík proto přestal zapírat a doznal se k vloupání do nedalekého vozidla.  U podezřelého byla provedená dechová zkouška, která prokázala požití alkoholu s naměřenou hodnotou 0,92 promile.

Následně byl  převezen na policejní služebnu, kde policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže  a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nyní mu hrozí až 3letý pobyt za  mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí
Zveřejněno: 29. května 2013 ve 14:40

vytisknout  e-mailem