Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Černý odběr elektřiny

HRADECKO - Muži hrozí až 5 let vězení. 

Vyšetřovatel oddělení hospodářské kriminality v těchto dnech obvinil 72letého muže z trestného činu krádež. Jelikož způsobil větší škodu, hrozí mu trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let.
Muž z jedné obce na Hradecku 6 let odebíral elektrickou energii  (od jara 2011 do jara 2017) poté, co mu byl odpojen elektroměr z důvodu neuhrazení vyúčtování. Muž si na splacení dluhu vzal půjčku, kvůli které musel zastavit svou polovinu rodinného domu. Mezi tím se načerno připojil. Po nějaké době neměl ani na splácení půjčky, což vyústilo k exekuci a prodání jeho domu v dražbě.
Na černý odběr přišli technici distribuční sítě, kteří při kontrole pojistkové skříně zjistili v místě, kde prochází neměřená elektřina, napojení kabelu, který vedl z pojistkové skříně ven a pokračoval sklepním oknem do vnitřních prostor domu. Ze závěrů znaleckého posudku vyplynulo, že během šesti let obviněný muž odebral přes 27 tisíc kWh v celkové sumě přes 140 tisíc korun. 
Muž se musel z domu vystěhovat a nyní mu charita umožnila přechodně bydlet na jejich ubytovně. K trestnému činu se senior plně přiznává a uvedl, že vše provedl v zoufalství a z finanční tísně. 

por. Iva Kormošová
19.9.2017, 9.40

vytisknout  e-mailem