Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kořistili z prostituce

KRÁLOVÉHRADECKO - Gang kuplířů pomohli rozbít analytici z kriminálky 

Policistům z Oddělení obecné kriminality společně s kolegy z Oddělení analytiky ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Hradec Králové se podařilo v těchto dnech rozbít gang kuplířů, působící v malé obci na Královéhradecku. Případ je výjimečný dlouhodobou „mravenčí prací“ zejména ze strany zdejších analytiků a kriminalistů, kteří se „rozkrýváním“ případu zabývali téměř dva roky.

Ze spáchání zločinu kuplířství obvinil policejní komisař 40letého muže z Jaroměře s jeho 30letou partnerkou z Hořicka a dále 31letého muže z Hradce Králové. Starší muž a žena jsou důvodně podezřelí, že si nejprve pronajali rodinný domek v jedné obci na Královéhradecku, kde žili společně s dětmi a zřídili si zde poskytování sexuálních služeb za úplatu. V době od února 2012 do října 2013 byly pak tyto služby inzerovány na různých internetových portálech. Dvojici je dále kladeno za vinu, že zjednala, přiměla a najala v různých časových obdobích k provozování prostituce nejméně osm žen a dívek (i mladších osmnácti let), které své služby poté poskytovaly buď přímo v domku nebo prostřednictvím tzv. eskortservisu. Tyto ženy a dívky měly v průběhu dvou let postupně  obviněným předat polovinu nebo poměrnou část zisku z provozované prostituce ve výši přes 2 miliony korun, přičemž celkový zisk činil přes 3 miliony korun.

Jednatřicetiletý muž měl podle obvinění tipovat a kontaktovat dívky a ženy vhodné pro práci prostitutek, po vzájemné domluvě následně pořizovat jejich fotografie  a tyto umísťovat na webové stránky, které vytvořil za účelem nabídky sexuálních služeb.

Není bez zajímavosti, že nikdo z místních v obci neměl prý podle policistů tušení, co se v nenápadném rodinném domku po celou dobu děje. Stejně tak bez podezření byly prý rodiny žen a dívek, které prý jinak žily spořádaným životem.

Za zločin kuplířství hrozí všem obviněným až 8letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 10. června 2014 v 11:40

vytisknout  e-mailem